Τετάρτη 8 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μάθημα αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης

Εκτιμήσεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις του Ιούνη. Στόχος για το επόμενο διάστημα, η κατάργηση του νόμου 2525/97

Η συνέχιση του αγώνα των εκπαιδευτικών για κατάργηση του νόμου 2525/97, με μεγαλύτερη ενεργοποίηση και συσπείρωση του κλάδου, αποτελεί το στόχο που θέτει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για το επόμενο διάστημα, χαιρετίζοντας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Ιούνη, ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο και στο διαγωνισμό - παρωδία του ΑΣΕΠ.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ τονίζει πως "το κίνημα για την ανατροπή του νόμου και τη ματαίωση του διαγωνισμού, που συγκλόνισε με την ένταση και το πάθος του σε όλη τη χώρα, διδάσκοντας το μάθημα της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, αποτελεί ένα παραπάνω βήμα στο στόχο μας, που είναι η κατάργηση του νόμου 2525/1997" και χαιρετίζει τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα που στάθηκαν στο πλευρό των εκπαιδευτικών και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία και τις πανεπιστημιακές σχολές που αρνήθηκαν να στηρίξουν το διαγωνισμό της ντροπής.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης, το ΔΣ της ΟΛΜΕ τονίζει: "Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιστρατεύσει ένα απίθανο οπλοστάσιο ψεύδους, εκβιασμών, απειλών, συκοφαντίας και βίας, για να αντιμετωπίσει, πάνω στη βάση της αστυνομοκρατίας και του πρωτοφανούς αυταρχισμού, την περήφανη στάση των χιλιάδων αδιορίστων συναδέλφων, οι οποίοι αντιστάθηκαν στην επιχείρηση ευτελισμού της αξιοπρέπειάς τους και των πανεπιστημιακών τους πτυχίων".

"Η κυβέρνηση υποτίμησε τις αγωνιστικές διαθέσεις του εκπαιδευτικού κόσμου και των κινημάτων αλληλεγγύης, τονίζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Λογάριασε πως θα μπορούσε με τη χρήση της καταστολής και της τρομοκρατίας να σβήσει ένα δυναμικό κίνημα, να δώσει οριστικό χτύπημα στις εργασιακές μας σχέσεις και στο δημόσιο σχολείο, να κατοχυρώσει έτσι στην πράξη το νόμο 2525 και ταυτόχρονα να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο της εργασίας για το "μονόδρομο" της πολιτικής της", τονίζεται. "Διαψεύστηκε οικτρά! Είμαστε από άποψη ηθική και πολιτική οι νικητές αυτού του αγώνα και αυτό το μήνυμα στέλνουμε σε όλους τους συναδέλφους μας και σε ολόκληρη την κοινωνία. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και ο διαγωνισμός - παρωδία είναι ακυρωμένα και καταδικασμένα στη συνείδηση των εκπαιδευτικών και τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού".

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων και τις διώξεις ενάντια σε εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους και νέους που βρέθηκαν στα εξεταστικά κέντρα καθώς επίσης καταδικάζει την άνανδρη, βάρβαρη και φασιστική επίθεση ενάντια στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, "ενέργεια που ευτελίζει την ανθρώπινη αξία και καταρρακώνει κάθε έννοια δημοκρατικής αντιπαράθεσης". "Το εκπαιδευτικό κίνημα απαιτεί να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος όλων όσοι συνελήφθησαν στη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων. Απαιτεί την τιμωρία των ενόχων που ευθύνονται για τις δολοφονικές επιθέσεις και την αστυνομική βία. Απαιτεί την παύση της δραστηριότητας της "Χρυσής Αυγής"".

Καταλήγοντας, το ΔΣ της ΟΛΜΕ τονίζει ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί ο αγώνας με μεγαλύτερη ενεργοποίηση και συσπείρωση του κλάδου για την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου, την ακύρωση του διαγωνισμού - παρωδία, το διορισμό 8.000 καθηγητών, με βάση την επετηρίδα, την κατοχύρωση του δικαιώματος στην εργασία και διορισμό των αναπληρωτών, την αναστολή της εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για τη Β Λυκείου για την επόμενη χρονιά και τη μη εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των μαθητών στο Λύκειο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο παιχνίδι του «διαλόγου» και το ΔΣ της ΔΟΕ (2000-05-23 00:00:00.0)
Ψηφίζουν στις 27 Σεπτέμβρη (1998-09-08 00:00:00.0)
Με ένταση του αυταρχισμού η δεύτερη μέρα (1998-06-14 00:00:00.0)
Κάλεσμα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις (1998-05-15 00:00:00.0)
Αγωνιστικές αποφάσεις από τη βάση προτείνει η ΔΕΕ (1998-05-12 00:00:00.0)
Αποκλεισμός του ΑΣΕΠ σήμερα (1998-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ