Τετάρτη 8 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΛΗΨΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χάνεται οικόπεδο που προοριζόταν για νηπιαγωγείο

Τη συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής εξέφρασε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης

Δέκτης του αιτήματος των κατοίκων της Ανάληψης να σταματήσουν αμέσως οι οικοδομικές εργασίες που ξεκίνησαν από τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, σε χώρο που προοριζόταν για δημιουργία Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου, έγινε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού "ΘεσσαλοΝΙΚΗ Αντεπίθεση Τώρα" Αγάπιος Σαχίνης, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην περιοχή.

Ο λόγος γίνεται για το οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Αναλήψεως - Π. Συνδίκα - Θερμοπυλών και Πατρών, συνολικής έκτασης 800 τμ. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης και μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού του Δήμου, είχε χαρακτηριστεί ως χώρος για ανέγερση νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού. Το 1993 και μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές, η παράταξη της πλειοψηφίας της σημερινής διοίκησης του δήμου, αποφάσισε τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου, καταδικάζοντας μια ολόκληρη πυκνοδομημένη περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης να μην αποκτήσει ποτέ τον μικρό πνεύμονα πρασίνου για τους ίδιους και αξιοπρεπή στέγη για τα παιδιά στη νηπιακή και βρεφική τους ηλικία. Από τότε οι κάτοικοι της περιοχής επανειλημμένα αντέδρασαν, όμως ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έκανε καμία ενέργεια προκειμένου να εξοικονομήσει τα ανάλογα κονδύλια για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων και την αποζημίωση των τεσσάρων ιδιοκτητών. Περιορίστηκε απλώς να δηλώνει ότι το τίμημα είναι μεγάλο και δεν μπορεί να το καλύψει. Τελικά πριν λίγους μήνες ξεκίνησε η οικοδόμηση του χώρου.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην περιοχή και τη συνάντηση με μέλη της επιτροπής αγώνα των κατοίκων, ο Αγάπιος Σαχίνης εξέφρασε τη συμπαράσταση του συνδυασμού στο δίκαιο, όπως το χαρακτήρισε, αίτημα, επισημαίνοντας παράλληλα την παντελή έλλειψη χώρων στην πόλη για την κάλυψη παρόμοιων αναγκών, όπως νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και χώρων πράσινου. "Είναι ανάγκη και υποχρέωση της πολιτείας και του δήμου, όπου υπάρχουν τέτοιοι χώροι να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μη μετατραπούν σε μπετόν", δήλωσε ο Αγάπιος Σαχίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ