Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο ΟΛΠ διώχνει πλοία από τη Ζώνη!

Αποκαλυπτική επιστολή διαχειρίστριας εταιρίας επιβεβαιώνει βαρύτατες καταγγελίες του Συνδικάτου Μετάλλου

Επιστολή - "καταπέλτη", με την οποία επιβεβαιώνεται η καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά ότι ο ΟΛΠ εμπόδισε το πλοίο "U B LION" να επισκευαστεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με αποτέλεσμα να πάει σε λιμάνι του εξωτερικού, έστειλε προς τον Οργανισμό η εταιρία "Unimed Maritime Services LTD",εκπρόσωπος του παραπάνω πλοίου. Στην επιστολή - που στάλθηκε και στο συνδικάτο - τονίζεται μεταξύ άλλων: "Στις 18 μέρες που εμείς αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα της εκφόρτωσης και επισκευής του πλοίου, δεν ανταποκριθήκατε στις επανειλημμένες αιτήσεις για ακρόαση"!

Το πλοίο "U B LION", όπως αναφερόταν στην καταγγελία του συνδικάτου, είχε φορτώσει στον Πειραιά, όμως κατά την αναχώρησή του έπαθε ζημιά στην κεντρική μηχανή και δεν του επιτράπηκε να ξεφορτώσει για να επισκευαστεί. Με επιστολή του στο σωματείο, ο ΟΛΠ απάντησε ότι οι "αιτιάσεις για αδιαφορία του Οργανισμού δεν ευσταθούν, καθώς η συγκεκριμένη υπηρεσία έκανε το παν προκειμένου στα πλοία να παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση".

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας αναφέρει στην επιστολή του ότι για την απομάκρυνση του φορτίου από το πλοίο έφτασαν στον Πειραιά δυο άλλα πλοία, τα οποία όμως αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω των παράλογων απαιτήσεων του αρμόδιου διευθυντή του Οργανισμού. "Για το πρώτο πλοίο - τονίζεται - ζητήθηκε εγγυητική τραπέζης αρχικά 70.000.000 δραχμές, η οποία αναπροσαρμόστηκε στα 40.000.000 με όρους που χαρακτηρίστηκαν παράλογοι. Το δεύτερο πλοίο αναγκάστηκε να αποπλεύσει χωρίς να παραλάβει το φορτίο, διότι παρενέβη την τελευταία στιγμή ο διευθυντής και απαγόρευσε την απόθεση και ευθέτιση των μη επικίνδυνων εμπορευματοκιβωτίων στην προβλήτα".

Οπως τονίζεται στην επιστολή, η απαίτηση του Οργανισμού να γίνει κατευθείαν η μεταφορά του φορτίου από το ένα πλοίο στο άλλο θα είχε αποτέλεσμα την απώλεια ευστάθειας του πλοίου και ανατροπής του μέσα στο λιμάνι. Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος της εταιρίας υπογραμμίζει: "Το μόνο που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι σαν Ελληνας βλέποντας ότι σε οποιοδήποτε λιμάνι αν είχε καταφύγει το πλοίο εκτός Πειραιά, θα είχε εξυπηρετηθεί όπως και τελικά έγινε".

Συνδικαλιστές της Ζώνης για ακόμα μια φορά καταγγέλλουν ότι από αυτές τις ενέργειες το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τη Ζώνη κινούνται προς την κατεύθυνση της συρρίκνωσής της, γι' αυτό το λόγο πρέπει οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι με την πάλη τους να επιβάλλουν μια πολιτική παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ζώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ