Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παραλίγο έξωση ανέργων ναυτικών!

Παραλίγο να βρεθούν σήμερα στο δρόμο πάνω από 250 άνεργοι ναυτεργάτες που στεγάζονται στην Εστία Ναυτικών,καθώς η διοίκηση του ιδρύματος, του οποίου πρόεδρος είναι ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς,είχε ανακοινώσει την περασμένη Δευτέρα ότι όσοι άνεργοι ναυτεργάτες οφείλουν στην Εστία, θα πρέπει να φύγουν μέχρι την Παρασκευή! Η απόφαση της ντροπής αναστάλθηκε την τελευταία στιγμή από την άμεση παρέμβαση των άνεργων.

Προχτές Τετάρτη, το βράδυ έγινε σύσκεψη των ναυτεργατών στο εστιατόριο της Εστίας με πρωτοβουλία της ΠΕΜΕΝ και του "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".Στα πλαίσια των αποφάσεων που πάρθηκαν, χτες το πρωί αντιπροσωπεία των ανέργων και των δύο σωματείων έκανε παράσταση στον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ, ο οποίος αναγκάστηκε να αναστείλει την απόφαση. Παράλληλα, οι άνεργοι κατέθεσαν στον γραμματέα της Ομοσπονδίας λίστα με τα ονόματα όλων των ανέργων που στεγάζονται στην Εστία, απαιτώντας να βρεθεί μπάρκο και η Ομοσπονδία να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις για την προστασία του δικαιώματος της εργασίας.

Ο γγ της ΠΝΟ αναγκάστηκε να αναστείλει την απόφαση για την έξωση και δεσμεύτηκε να παραβρεθεί σήμερα στις 10 το πρωί στο ΓΕΝΕ, σε συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει οι άνεργοι, οι οποίοι θα καταθέσουν την ίδια λίστα και στον διευθυντή του ΓΕΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ