Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δράση τώρα!

Πυκνώνουν οι περιοδείες των συνδικαλιστών στους εργασιακούς χώρους

"Τώρα χρειάζεται η πιο αποφασιστική δράση",τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Τραπεζών,καλώντας τους εργαζόμενους στις τράπεζες να απαιτήσουν απόσυρση του νομοσχεδίου "που τινάζει στον αέρα τις εργασιακές σχέσεις". Με την ανακοίνωση στο χέρι τα στελέχη και τα μέλη της παράταξης πραγματοποιούν καθημερινά εξορμήσεις στους εργασιακούς χώρους, με στόχο να δυναμώσει και να διευρυνθεί το μέτωπο αντίστασης και ο συντονισμός της πάλης. Να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων και να καταδικαστεί αυτή η πολιτική.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΚ έχει ήδη διακινηθεί στις τράπεζες: Ελλάδος, Εθνική, Γενική, Εμπορική, Πίστεως, Αγροτική. Επίσης στελέχη της παράταξης έχουν περιοδεύσει στο Μηχανογραφικό Κέντρο της Ιονικής, στα υποκαταστήματα των τραπεζών που βρίσκονται στα βόρεια προάστια, ενώ για την ερχόμενη βδομάδα έχουν προγραμματιστεί περιοδείες στο Νομισματοκοπείο, στο Μηχανογραφικό της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και σε υποκαταστήματα σε Χολαργό, Γλυφάδα, Ν. Ιωνία, Πατήσια κ. α.

Τέλος, η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους στις τράπεζες να πάρουν μαζικά μέρος στο παναθηναϊκό συλλαλητήριο στις 16 Ιούλη.

"Οργωσαν" το εργοτάξιο της ΧΟΧΤΙΦ

Το εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα επισκέφτηκαν χτες στελέχη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας,στα πλαίσια της προσπάθειας που έχουν ξεκινήσει για ενημέρωση των εργαζομένων αναφορικά με τις ρυθμίσεις που προωθούνται με το αντεργατικό νομοσχέδιο. Στα πλαίσια της περιοδείας, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις σε εργοτάξια της ΧΟΧΤΙΦ. Οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν αναστατωμένοι και αγανακτισμένοι για τα αντεργατικά μέτρα που προωθούνται και όλοι καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική. Οι συνδικαλιστές τόνισαν την ανάγκη η οργή και η αγανάκτηση να μετατραπεί σε αποφασιστικό αγώνα και κάλεσαν σε καθολική συμμετοχή στο παναθηναϊκό συλλαλητήριο και στην απεργία στις 23 Ιούλη. Σήμερα προγραμματίζονται συγκεντρώσεις στα εργοτάξια και των άλλων εταιριών που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο.

Αλλες περιοδείες

Στις επιχειρήσεις μετάλλου ΚΑΖΗΣ, "Φυρογένης", "Δράκος Πολέμης",καθώς και σε βιοτεχνίες του Πειραιά, του Βοτανικού, του Αιγάλεω περιόδευσαν τις τελευταίες μέρες στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου. Επίσης, στελέχη του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης βρέθηκαν κοντά στις εργαζόμενες της "Σίσσερ Πάλκο",του "Φειδά",της "Σεξ Φορμ" κ. ά. Συνεχείς περιοδείες γίνονται επίσης σε ξενοδοχεία και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδείες σε εργασιακούς χώρους (2004-09-10 00:00:00.0)
Πρωτομαγιάτικες περιοδείες παντού (2004-04-24 00:00:00.0)
Διώκεται συνδικαλιστής (2000-11-09 00:00:00.0)
Περιοδείες (1997-11-29 00:00:00.0)
Αλλα μέτρα και σταθμά (1997-07-16 00:00:00.0)
Δε θα περάσει ο γερμανικός αυταρχισμός (1997-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ