Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Μπορούμε να τους σταματήσουμε"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Ευθύνες στις ηγετικές ομάδες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που δημιουργούν κλίμα ηττοπάθειας, έριξαν οι εργαζόμενοι του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχαν με συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ που περιόδευσαν εκεί, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Η αντιπροσωπεία της ΕΣΑΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΕΚΘ, Θ. Κυριακίδη,κάλεσε τους εργαζόμενους σε γενικευμένη πάλη, προκειμένου να αποσυρθεί άμεσα το "τερατούργημα" που προωθεί η κυβέρνηση και χτυπάει όλες τις θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης, χωρίς διάκριση. Τους κάλεσε, επίσης, να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης στις 16 του μήνα και θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου,αλλά και στην απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε η ΓΣΕΕ στις 23 του Ιούλη.

"Εχουμε τη δύναμη να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ. Πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε κοινό και συντονισμένο αγώνα ενάντια συνολικά στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και του μονόδρομου της ΟΝΕ", τόνισε ο συνδικαλιστής.

Το ΕΚ Νάουσας

Νομοσχέδιο - "εκτελεστικό απόσπασμα" χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας το αντεργατικό νομοσχέδιο και καταγγέλλει τις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι με τη στάση τους διευκόλυναν την κυβέρνηση, συμμετέχοντας στον "κοινωνικό διάλογο" και υπογράφοντας το "Σύμφωνο Εμπιστοσύνης προς το 2000".

Το ΕΚΝ καλεί τους εργαζόμενους - άνεργους, τους νέους και τις νέες να πάρουν ενεργά μέρος στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 23 Ιούλη, και στη συγκέντρωση που θα γίνει έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, στις 9 το πρωί. Επισημαίνει στους εργαζόμενους την ανάγκη οργάνωσης ενός μετώπου ενωτικού, μαζικού, αγωνιστικού, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - λαιμητόμος που χτυπάει το ίδιο το εργατικό κίνημα, υποβαθμίζει το ρόλο των σωματείων, αλλά κυρίως με την απορύθμιση που προωθεί σε όλους τους τομείς των εργασιακών σχέσεων, μετατρέπει τους χώρους δουλιάς σε σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ