Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανοίγει δρόμος για το ΜΙΝΙΟΝ

Κάτω απ' την αποφασιστικότητα των εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ και τον πολύμηνο αγώνα τους, ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου υπέγραψε χτες απόφαση για την κάλυψη από τον ΟΑΕΔ του 50% των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλει η επιχείρηση. Με την απόφαση αυτή, ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία του ΜΙΝΙΟΝ και τη διασφάλιση των 400 θέσεων εργασίας.

Με την απόφαση του υπουργού εγκρίνεται η χορήγηση του ποσού των 570 εκατομ. δραχμών από τον ΟΑΕΔ στο ΙΚΑ. Η καταβολή του παραπάνω ποσού θα γίνει με συμψηφισμό ανάλογου ποσού που οφείλει το ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ.

Η υπουργική απόφαση θα περιληφθεί στο φάκελο του Εφετείου Αθηνών, στο οποίο εκκρεμεί, και αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες απόφαση για ρύθμιση των χρεών του πολυκαταστήματος.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζόμενων ΜΙΝΙΟΝ τονίζει: "Μετά και αυτή την απόφαση, η Δικαιοσύνη θα πρέπει να πάρει υπόψη της τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων, ώστε η απόφασή της να είναι τέτοια που να δίνει το δικαίωμα στους εργαζόμενους να συνεχίσουν τη δουλιά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ