Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Συλλαλητήρια καταδίκης

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καλούνται οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν το τερατούργημα και να απαιτήσουν την απόσυρσή του, συμμετέχοντας μαζικά στα συλλαλητήρια που οργανώνονται και στις δυο πόλεις την ερχόμενη Πέμπτη

Σε απόφαση για μαχητικό δυναμικό αγώνα μετατρέπεται η οργή και η αγανάκτηση εργαζομένων και συνδικάτων ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης, που διαλύει το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων. Σταθμός στον αγώνα, που θέτει ως κύριο αίτημα την απόσυρση τώρα του νομοσχεδίου, είναι τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Πέμπτη 16 Ιούλη στην Αθήνα στις 7.30 το απόγευμα από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη από τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης, επίσης στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.Οι κινητοποιήσεις, που απλώνονται σε όλη τη χώρα, κορυφώνονται με την πανεργατική - πανελλαδική απεργία στις 23 του Ιούλη, που τόσο την προετοιμασία της, όσο και το περιεχόμενό της αναλαμβάνουν τα ίδια τα συνδικάτα.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για την ενημέρωση των εργαζομένων, πραγματοποιούνται καθημερινά περιοδείες σε χώρους δουλιάς. Ο Τ. Γόντικας,οργ. γραμματέας του ΕΚΑ, επισκέφθηκε χτες και προχτές τη φαρμακοβιομηχανία ΦΑΡΑΝ και τις λιθογραφικές επιχειρήσεις "Λεονάρδος" και "Πέππας" στην Κηφισιά. Εντονος προβληματισμός υπήρχε στους εργαζόμενους, οι οποίοι έκαναν στον συνδικαλιστή πολλές ερωτήσεις για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Μετά την ενημέρωση, εξέφρασαν την αγωνία τους και συνολικά καταδίκασαν το νομοσχέδιο.

Να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στο παναθηναϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος και στην πανεργατική απεργία, καλούν τους εργαζόμενους, με κοινή τους ανακοίνωση, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς του Περιστερίου,που συμμετείχαν σε σύσκεψη η οποία έγινε με πρωτοβουλία των Παραρτημάτων Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης.Ομόφωνα καταδικάζουν το νομοσχέδιο και ζητούν την άμεση απόσυρσή του και ταυτόχρονα καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν το αντεργατικό τερατούργημα και να απαιτήσουν την απόσυρσή του.

"Να μη μείνει κανείς στο σπίτι του" και να συμμετάσχουν στο παναθηναϊκό συλλαλητήριο και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 23 του Ιούλη καλεί οΣύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων."Οι συνταξιούχοι - υπογραμμίζει - οι περισσότερο αδικημένοι και χλευασμένοι σαν περήφανα γηρατειά, έχουμε υποχρέωση να πάρουμε μέρος σε αυτούς τους αγώνες".

Την άμεση απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου και του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, ζητά με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.Επίσης, καλεί την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ - ΟΤΑ να μη συμμετάσχουν σε κανένα διάλογο, συναινώντας στις αντεργατικές επιλογές, αλλά να οργανώσουν άμεσα κινητοποιήσεις. Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα ανατρέψει ολόκληρο το εργασιακό καθεστώς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εργαζομένων Βαφείων - Κλωστοϋφαντουργίας Λάρισας.

Μέτωπο πάλης ενάντια στο τερατούργημα

Σε πανεργατικό συναγερμό με στόχο να αποσυρθεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του νομού, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Σε συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, επιβεβαιώθηκε ο σταθερός προσανατολισμός του στο δρόμο του αγώνα για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης, βιομηχάνων και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αποφασίστηκε να απαιτηθεί η άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και να κληθούν σωματεία και εργαζόμενοι της περιοχής σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους όλης της χώρας για να μη γίνουν πράξη οι στόχοι του νομοσχεδίου.

Στη συνεδρίαση του ΕΚ Αρκαδίας θλιβερή εξαίρεση αποτέλεσαν τρία στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που έθεσαν ζήτημα αποχώρησης του Εργατικού Κέντρου από το Συντονιστικό των Εργατικών Κέντρων Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία πρότασή τους απορρίφθηκε. Προχωρώντας παραπέρα έβαλαν έμμεσα ζήτημα μομφής προς τον πρόεδρο του ΕΚ, Κ. Γεωργακόπουλο,γιατί πρωτοστατεί στο συντονισμό της δράσης και γιατί είναι υποψήφιος δήμαρχος στην Τρίπολη, επικεφαλής διεκδικητικού και αγωνιστικού συνδυασμού. Βλέποντας πως η μομφή θα απορριπτόταν, δεν την έθεσαν τελικά σε ψηφοφορία.

Πικετοφορία διαμαρτυρίας στον Πύργο

Πικετοφορία ενάντια στο νομοσχέδιο για την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων διοργανώνουν 6 εργατικά σωματεία του Πύργου, την Πέμπτη 16 του Ιούλη στο κέντρο της πόλης.Σε σύσκεψη, που έγινε προχτές με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου και στην οποία συμμετείχαν οικοδομικά σωματεία του Νομού Ηλείας, αποφασίστηκε η συμμετοχή στην πικετοφορία, αλλά και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 23 του Ιούλη. Παράλληλα έχει ξεκινήσει πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ