Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Εσπασε η απαγόρευση

Με απεργία και δυναμική πορεία μέσα στο ναυπηγείο, οι έκτακτοι εργαζόμενοι κουρέλιασαν την απόφαση της διοίκησης να μην επιτρέψει την είσοδο των συνδικαλιστών από τα σωματεία της Ζώνης στο χώρο

"Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα",βροντοφώναξαν χτες το πρωί εκατοντάδες έκτακτοι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας,που πραγματοποίησαν νέα 24ωρη απεργία και δυναμική πορεία στα γραφεία της Διοίκησης μέσα στο Ναυπηγείο. Με την αγωνιστική τους κινητοποίηση οι εργαζόμενοι απάντησαν στην προκλητική συμπεριφορά της διοίκησης των ναυπηγείων που, με εξώδικό της, απαγορεύει την είσοδο των συνδικαλιστών στο ναυπηγείο και τους απειλεί ότι θα προβεί "στη λήψη όλων των νόμιμων μέσων για την προστασία των συμφερόντων μας"!

Από τις 6 το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη των Ναυπηγείων Ελευσίνας συνδικαλιστές και έκτακτοι εργαζόμενοι. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά,Ι. Πουντίδης,απευθυνόμενος στους απεργούς κατάγγειλε ότι με επιστολή της η διοίκηση όχι μόνο δεν αποδέχεται το αίτημα των συνδικαλιστών να μπαίνουν στο ναυπηγείο, αλλά τους καλεί να γίνουν και καταδότες, να ανακοινώνουν, δηλαδή, το όνομα του εργαζόμενου που κάθε φορά κάνει καταγγελία για μη εφαρμογή της σύμβασης ή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας!Τη στήριξή του στον αγώνα των εκτάκτων και των σωματείων δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας Κ. Καράμπουρνος.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την είσοδο των γραφείων της διοίκησης, φωνάζοντας "η τρομοκρατία δε θα περάσει". Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών επισκέφτηκε τον εκπρόσωπο των ναυπηγείων Γ. Στεφάνου,ο οποίος τους είπε ότι η πορεία μέσα στο ναυπηγείο είναι παράνομη και ότι η εταιρία από εδώ και στο εξής θα παίρνει τα μέτρα της! Συνδικαλιστές και απεργοί, αφού του επέστρεψαν το εξώδικο, απάντησαν ότι σύντομα θα επανέλθουν με νέες κινητοποιήσεις.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης, κλιμάκιο συνδικαλιστών επιχείρησε να περιοδεύσει σε χώρο του ναυπηγείου, ο λιμενάρχης όμως τους απαγόρευσε την είσοδο, λέγοντάς τους μάλιστα ότι για να μπουν, πρέπει να συμφωνήσει και το Εργατικό Κέντρο της περιοχής. Οι συνδικαλιστές πήγαν στο Εργατικό Κέντρο, το οποίο, με ανακοίνωσή που εξέδωσε αμέσως, αναφέρει ότι "πάγια θέση του Εργατικού Κέντρου είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας σ' ό,τι αφορά τη λειτουργία και παρέμβαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων". Μετά και από αυτό ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε.

Με επιστολή τους προς τη ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, την ΠΟΕΜ και το ΕΚ Ελευσίνας, τα σωματεία της Ζώνης γνωστοποιούν τις αυθαίρετες και προκλητικές ενέργειες της διοίκησης των ναυπηγείων και τους καλούν να παρέμβουν και να καταγγείλουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο αυτές τις ενέργειες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται ο «χορός» των απολύσεων (2013-05-18 00:00:00.0)
Απεργία στο ναυπηγείο (2002-03-15 00:00:00.0)
Απεργοσπαστικό δίπορτο (2002-03-12 00:00:00.0)
Καθολική συμμετοχή στην απεργία (2001-01-12 00:00:00.0)
Ο Σκαραμαγκάς δε θα ξαναγίνει "γκέτο" (1998-04-30 00:00:00.0)
Κλείνουν οι πύλες του Σκαραμαγκά! (1996-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ