Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ "ΑΤΤΑΛΟΣ"
Τραμπούκοι επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές!

Την απρόκλητη επίθεση τραμπούκων του Παναγιωτόπουλου,ιδιοκτήτη της επιχείρησης - γκέτο "ΑΤΤΑΛΟΣ" στο Πικέρμι, δέχτηκαν χτες το μεσημέρι ο Γ. Σταυρόπουλος μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ",κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο εργοστάσιο.

Στις 3.40 μμ, την ώρα που οι εργαζόμενοι της επιχείρησης έφευγαν για τα σπίτια τους με εικοσαήμερη άδεια, οι συνδικαλιστές είχαν σταθεί έξω από την πύλη του εργοστασίου και μοίραζαν ανακοινώσεις, καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο και να αγωνιστούν ώστε να μπει φραγμός στην αυθαιρεσία του εργοδότη. Εκείνη τη στιγμή, ομάδα πέντε τραμπούκων, οι οποίοι είναι και τμηματάρχες στο εργοστάσιο, υπό το βλέμμα του Παναγιωτόπουλου, και υπό τις προτροπές του διευθυντή κ. Τσακίρη, επιτέθηκε στους συνδικαλιστές και, με σπρωξιές και ύβρεις, προσπάθησε να τους απομακρύνει από το χώρο. Η σθεναρή όμως αντίσταση των συνδικαλιστών, αλλά και αρκετών εργαζομένων, που στάθηκαν στο πλευρό τους, δεν επέτρεψε στους τραμπούκους να επιτύχουν το έργο τους. Οι εργαζόμενοι άρπαζαν κυριολεκτικά τις ανακοινώσεις από τα χέρια των συνδικαλιστών και ζήταγαν να ξαναπάνε.

Προχτές, έπειτα από αίτημα του "ΠΡΟΜΗΘΕΑ" πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες που συμβαίνουν στο εργοστάσιο. Στην τριμερή από την πλευρά των εργαζομένων παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του "ΠΡΟΜΗΘΕΑ" και εργαζόμενος στον "ΑΤΤΑΛΟ", Γιώργος Ξυπόλητος.Οταν μετά το τέλος της συνάντησης ο Γ. Ξυπόλητος γύρισε στο εργοστάσιο για να δουλέψει, ο θυρωρός δεν του επέτρεψε την είσοδο, λέγοντάς του - σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε πάρει από τη διεύθυνση - ότι η άδεια του ήταν για όλη τη μέρα. Χτες το πρωί όταν πήγε στο εργοστάσιο, δε βρήκε πουθενά την κάρτα του και αναζητώντας την, πληροφορήθηκε από τον διευθυντή, ότι η κάρτα του έχει σταλεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στου Ζωγράφου και να πάει να δουλέψει εκεί. Κλιμάκιο συνδικαλιστών, που απευθύνθηκε για το θέμα στην Επιθεώρηση Εργασίας Κορωπίου, αντιμετώπισε την αδιαφορία της, αφού αρνήθηκε να μεταβεί στο χώρο του εργοστασίου, με τη δικαιολογία ότι δε διέθετε υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευής μηχανών πλαστικοποίησης και οι 500 περίπου εργαζόμενοι δουλεύουν υπό συνθήκες ομηρίας. Οι τραμπούκοι που χτες επιτέθηκαν στους συνδικαλιστές, φτάνουν να χειροδικούν και σε εργαζόμενους. Χτες, σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, απολύθηκαν δύο εργαζόμενες. Κανένα εργασιακό δικαίωμα δεν εφαρμόζεται. Οι 150 αλλοδαποί που εργάζονται εκεί πληρώνονται με 500 δραχμές την ώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ