Κυριακή 12 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Με εκπλήξεις ή άνευ;

ΤΟΚΙΟ.-

Αινιγματικές και φειδωλές, όπως και η ιδιοσυγκρασία του λαού, φαίνονται ότι θα είναι οι σημερινές εκλογές για την πλήρωση των 126 εδρών της Ανω Ιαπωνικής Βουλής.

Τα οικονομικά προβλήματα και οι πρόσφατες κινήσεις να ανορθωθεί η τρικλίζουσα ιαπωνική οικονομία και να βοηθήσει κατά αυτό τον τρόπο ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία, που έχει βυθιστεί στην κρίση - με χείρα βοηθείας και από τις ΗΠΑ - συνάμα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου προβλέπεται μείωση φόρων προκειμένου να υπάρξει η ποθητή ανάκαμψη, είναι τα ζητήματα που έχουν επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα κατά την "προεκλογική περίοδο", με εξαίρεση ίσως τα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται στελέχη της κυβέρνησης Χασιμότο.

Η μεγάλη μάχη, από ό,τι φαίνεται, θα δοθεί ώστε το κυβερνητικό κόμμα, το Κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (LPD) να μπορέσει να διατηρήσει τον έλεγχο και την πλειοψηφία της ιαπωνικής Βουλής. Την Παρασκευή ο γραμματέας του κόμματος Κοϊτσι Κάτο "προσγείωσε" μέλη και οπαδούς, λέγοντας ότι θα είναι νίκη αν καταφέρει το κόμμα να διατηρήσει τις έδρες του στη Βουλή, που είναι τώρα 61.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ