Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Ψαλίδι" στην περίθαλψη των δημοσίων υπαλλήλων

Συνάντηση χτες του υφυπουργού Οικονομικών με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία Οργανισμού Υγείας ασφαλισμένων του δημοσίου,επιδιώκοντας να περικόψει δραστικά τις δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των δημοσίων υπαλλήλων, επιβεβαίωσε χτες για άλλη μια φορά, ο υφυπουργός Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης,σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Πρόκειται για κυβερνητική πρόταση που έχει πέσει στο "τραπέζι" εδώ και ένα χρόνο και την οποία έσπευσε να αποδεχτεί η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, θέτοντάς τη μάλιστα σαν... αίτημά της!

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός επισήμανε πως η περίθαλψη των δημοσίων υπαλλήλων στοιχίζει πολύ, ότι γίνονται σπατάλες και απάτες και πως δεν μπορεί να δίνονται 160 δισ. δραχμές ετησίως απ' τον κρατικό προϋπολογισμό. Πρότεινε τη δημιουργία του Οργανισμού Υγείας, ο οποίος θα χρηματοδοτείται απ' τον κρατικό προϋπολογισμό μόλις με το ποσό των 50 δισ. δραχμών! Με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σε λιγότερο απ' το 1/3 των σημερινών κονδυλίων, θα δημιουργηθεί ένα Ταμείο που δε θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις, με συνέπεια την υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα θα οδηγήσει σε επιβολή και νέου "χαρατσώματος" των δημοσίων υπαλλήλων, που μέχρι σήμερα καταβάλλουν για περίθαλψη εισφορά σε ποσοστό 2,55% των αποδοχών τους. Ο ίδιος ο υφυπουργός παλαιότερα είχε αφήσει ανοιχτό το σενάριο να δοθούν στο νέο ταμείο τα αποθεματικά των Ταμείων Αρωγής των δημοσίων υπαλλήλων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ