Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελευταίο αντίο

Σκυθρωπά πρόσωπα, κατεβασμένα κεφάλια, υγρά μάτια. Με συγκίνηση υποδέχτηκαν οι συνάδελφοι του χτες, στον Β' Πυροσβεστικό Σταθμό της Αθήνας, στον Κολωνό, τη σορό του αρχιπυροσβέστη Δημήτρη Μαλούκου που σκοτώθηκε προχτές στην πυρκαγιά του Υμηττού. Ο "πατέρας της βάρδιας", όπως τον έλεγαν, δεν υπήρχε πια. Για 23 χρόνια υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Σώμα και σε δυο χρόνια έβγαινε στη σύνταξη.

"Είμαστε επιφυλακή όταν ξέσπασε η φωτιά", είπε ο συνάδελφός του Σ. Κρίκος. "Ορίσαμε τα οχήματα και το δικό του έφυγε για Ηλιούπολη. Ηταν έμπειρος πυροσβέστης. Με το καλαμπούρι του... Κάποια στιγμή ακούσαμε ότι αγνοείται το πλήρωμα...".

Ο Ν. Λαβράκος ήταν ίδια σειρά με τον άτυχο 26χρονο πυροσβέστη Α. Διαβολή. "Δεν το πιστεύω ότι έφυγε... Κατά τη διάρκεια υλοποίησης εντολής για αποχώρηση το όχημά του έμεινε τελευταίο. Δεν είχαν δώσει σήμα ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα".

Η κηδεία του αρχιπυροσβέστη Δ. Μαλούκου έγινε χτες το απόγευμα στο Γαρδίκι Φθιώτιδας. Η κηδεία του αρχιπυροσβέστη Θεμιστοκλή Μαυραειδή θα γίνει σήμερα στις έξι το απόγευμα στην Αμφισσα και του Αλέξανδρου Διαβολή στις έντεκα το πρωί στο Γ' Νεκροταφείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ