Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Εκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής

Αίτηση προς τον πρόεδρο της Βουλής κατέθεσε χτες η Αλ. Παπαρήγα

Τη διεξαγωγή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση με έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για το θέμα των πυρκαγιών και των τραγικών αποτελεσμάτων τους, ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη με αίτηση που κατέθεσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ολόκληρο το κείμενο της αίτησης έχει ως εξής:

"Κύριε πρόεδρε,

Τρεις πυροσβέστες κάηκαν ζωντανοί, δίνοντας τη μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Τρεις νέοι άνθρωποι έπεσαν στη μάχη του καθήκοντος. Ενας ακόμη πολίτης, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, βρέθηκε νεκρός μέσα στα αποκαϊδια του λεηλατημένου Υμηττού. Περιουσίες και κόποι μιας ζωής χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Οι ελάχιστοι πνεύμονες δάσους που έχουν απομείνει, στην ανοχύρωτη χώρα μας, καταστρέφονται από αδίστακτους οικοπεδοφάγους, από αμέλεια, από έλλειψη βασικών μέτρων προστασίας του κράτους. Ομόφωνα πορίσματα της Βουλής και ολοκληρωμένες προτάσεις φορέων και ειδικών, για την προστασία των δασών, του φυσικού πλούτου της χώρας μας, αγνοούνται, περιφρονούνται, στο όνομα διάφορων πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων.

Κύριε πρόεδρε,

Η καταστροφή που συντελείται είναι ανυπολόγιστη με τρομακτικές συνέπειες για το μέλλον του τόπου, για το μέλλον των παιδιών μας. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κατάσταση και υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πολλές από τις πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου. Επιβάλλεται η άμεση έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για συζήτηση προ Ημερήσιας Διάταξης πάνω σ' αυτό το κρίσιμης σημασίας ζήτημα.

Το ΚΚΕ προτείνει έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα τις πυρκαγιές και την ανάγκη μέτρων για την αντιμετώπισή τους, καθώς και την αντιμετώπιση των συνεπειών τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ