Τετάρτη 29 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ "ΜΑΖΕΨΕ" ΧΤΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ...
οι δηλώσεις εθνικής... έξαρσης

Σε νέους κινδύνους εκθέτουν την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής η πρόθεση των ΗΠΑ, να κλείσουν - έτσι ή αλλιώς - τα "ανοιχτά" ζητήματα και η υποταγή της κυβέρνησης στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις

Ενα ακόμη "συγνώμη" της ελληνικής κυβέρνησης προς την Ουάσιγκτον ακούστηκε χτες στην Αθήνα. Ο Δ. Ρέππας μίλησε για "μικρή παρένθεση που ήδη έκλεισε", ενώ το απόγευμα, ο ίδιος ο Θ. Πάγκαλος, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, μιλούσε για θετικά αποτελέσματα, που θα φανούν στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και ανακοίνωνε τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρεσβευτή, Ν. Μπερνς, τις προσεχείς μέρες.

Ετσι, λοιπόν, έκλεισε η "παρένθεση" των λεονταρισμών της Αθήνας, φυλακίζοντας μέσα της την ελάχιστη έτσι κι αλλιώς αξιοπιστία της, η οποία τη φορά αυτή εξαντλήθηκε στα φραστικά πυροτεχνήματα του υπουργού Εξωτερικών. Η"επόμενη μέρα", πάντως, στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν είναι όπως ακριβώς και η προηγούμενη. Οχι μόνο, γιατί συνεχίζονται οι πολύμορφες πιέσεις των ΗΠΑ και οι απειλές της Αγκυράς, αλλά και γιατί μεγαλώνουν οι κίνδυνοι, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής, ως συνέπεια της ολοφάνερης πλέον πρόθεσης των Αμερικανών, να προχωρήσουν - έτσι ή αλλιώς - στο κλείσιμο των "ανοιχτών" ζητημάτων. Μια πρόγευση των κινδύνων αυτών πήραν και οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης, στις δυο χτεσινές συσκέψεις, στο υπουργείο Αμυνας και στο Μαξίμου, αλλά τελικά, όλα υποτάχθηκαν στο γεγονός, πως οι "καλές" σχέσεις με την Ουάσιγκτον αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της κυβερνητικής πολιτικής.


ΣΕΛ.  2,    5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ