Τετάρτη 29 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο ΚΚΕ δεν περνάει η φίμωση

Ανακοίνωση της ΝΕ Χίου του Κόμματος για τη σύσκεψη - "ενημέρωση" στους ομογενείς βουλευτές, στο "Ομήρειο" Πνευματικό Κέντρο

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της και τη λειτουργία της ως οργάνου του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Σε σύσκεψη - ενημέρωση προς τους ομογενείς βουλευτές, που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στη χώρα μας, στα πλαίσια της 2ης Συνάντησης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ομογενών, που πραγματοποιήθηκε στη Χίο στο "Ομήρειο" Πνευματικό Κέντρο, η υπουργός Αιγαίου, Ε. Παπαζώη, ενώ προσκάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν μέρος στη σύσκεψη, αρνήθηκε επιλεκτικά το λόγο στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ.

Με αφορμή τη φίμωση που επιχειρήθηκε η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ εξέδωσε προχτές Δευτέρα, την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό του νησιού, την υπουργό Αιγαίου Ελισάβετ Παπαζώη. Στα πλαίσια της 2ης Συνάντησης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ομογενών, που πραγματοποιήθηκε στο "Ομήρειο" Πνευματικό Κέντρο, την Κυριακή 26 Ιούλη '98, είχαν προσκληθεί και τα πολιτικά κόμματα, ώστε να γίνει "ανταλλαγή απόψεων σε θέματα εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου", για να ενημερωθούν οι ομογενείς βουλευτές. Η υπουργός Αιγαίου και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί, θεώρησε ότι δεν είναι απαραίτητο να ενημερωθούν οι ομογενείς βουλευτές για τις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ, πάνω στα γενικότερα και τοπικά ζητήματα. Ετσι, λησμονώντας και την ίδια της την πρόσκληση στα πολιτικά κόμματα, τα λογύδρια της περί δημοκρατίας που γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο και τις τοποθετήσεις της για έλλειψη δημοκρατίας στην Τουρκία, επέβαλε στα πλαίσια της δικτατορίας του μεγάλου κεφαλαίου, την "ομοφωνία" των κομμάτων της ευρωπαϊκής πολιτικής, αποκλείοντας απ' το βήμα το γραμματέα της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια μιας αντιδημοκρατικής και αυταρχικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Καταγγέλλουμε επίσης τους γραμματείς των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, οι οποίοι στα πλαίσια της κεντροαριστερής συνεργασίας, δεν πήραν θέση για την καταπάτηση των δικαιωμάτων της έκφρασης πολιτικού λόγου απ' τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η υπουργός του θα πρέπει να γνωρίζουν πως το ΚΚΕ δε φιμώνεται, το ΚΚΕ μπόρεσε και ενημέρωσε τους ομογενείς βουλευτές, έτσι η προσπάθεια της κυβέρνησης να τους περιορίσει σε επισκέψεις αρχαιολογικών χώρων και να τους ενημερώσει για τις ευρώδουλες προτάσεις από τους κυβερνητικούς παρατρεχάμενους, έπεσε στο κενό. Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε παρά τις προσπάθειές της να κρύψει απ' τους ομογενείς τη σκληρή πραγματικότητα, με τα ερειπωμένα εργοστάσια, τα ακαλλιέργητα μαστιχόδεντρα, τα έρημα χωριά, το γερασμένο πληθυσμό, τα καμένα δάση και την καταστροφή του ιστορικού και πολιτιστικού μας κόσμου και διαμόρφωσαν σαφή εικόνα".

"Το ΚΚΕ καταλήγει η ανακοίνωση, θα συνεχίσει την ενημέρωση του λαού για την οικονομική και εθνική υποδούλωση της Ελλάδας στους ξένους προστάτες".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Δημοκρατικές ευαισθησίες" κατά το δοκούν (1998-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ