Τετάρτη 29 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απειλές από Αγκυρα

Με "απειλητικών τόνων" ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ απάντησε στα όσα δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος για τη λειτουργία του τουρκικού προξενείου στη Θράκη

ΑΓΚΥΡΑ.- Με αντίποινα απειλεί η Αγκυρα, χαρακτηρίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλου, σχετικά με το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, "προσπάθειες να εμποδιστεί η δραστηριότητα του Προξενείου".

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται ότι "δεν είναι δυνατόν να μην αντιμετωπιστούν με ανησυχία τέτοιας μορφής εκφράσεις σχετικά μ' ένα Γενικό Προξενείο, που ασκεί τα καθήκοντά του στη βάση διεθνών συμφωνιών και εκπροσωπεί γειτονική χώρα".

Στην ανακοίνωση "καταδικάζονται" οι δηλώσεις, και σημειώνεται ότι αυτές "δεν ήταν έκπληξη εκ μέρους του Πάγκαλου".

Αναφέρεται, επίσης, ότι "ο Πάγκαλος πρέπει να γνωρίζει ότι οι ξένες αντιπροσωπείες που ασκούν καθήκοντα στην Ελλάδα, τελούν υπό το περιεχόμενο και την προστασία των διεθνών συμφωνιών" και ότι "δε χωρούν αυθαίρετες στάσεις και απειλές στη διεθνή εκπροσώπηση".

Τέλος, στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, να εμποδίσει τη δραστηριότητα του Γενικού Προξενείου στην Κομοτηνή, στη βάση υποκειμενικών κρίσεων, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, θα έχει το ίδιο αντίκρισμα".

Ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, σε δήλωση που έκανε πριν από δύο μέρες στην Κομοτηνή, είχε πει ότι το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, πρέπει να παραμείνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κι ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα πάρει παραδειγματικό μάθημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ