Τετάρτη 29 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας καλεί σε συνέχιση του αγώνα κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου και προετοιμάζει νέα συγκέντρωση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τις μέρες που θα συζητιέται το αντεργατικό νομοσχέδιο στο Α' θερινό τμήμα της Βουλής, αποφάσισε να διοργανώσει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας.

Η Συντονιστική, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τους εργαζόμενους που το προηγούμενο διάστημα με γενικές συνελεύσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς και γειτονιές, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στις 16 Ιούλη και στην απεργία στις 23 Ιούλη, έστειλαν ηχηρό μήνυμα συνολικής εναντίωσης με το νομοσχέδιο και απαίτησαν την απόσυρσή του.

Αποδέκτες του μηνύματος - όπως τονίζεται στην ανακοίνωση - ήταν το κεφάλαιο, η κυβερνητική πολιτική, αλλά και οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, καθώς και τα επώνυμα ηγετικά τους στελέχη "που βρήκαν καταρχήν θετικό το νομοθετικό τερατούργημα, που υπονόμευσαν ποικιλότροπα την απεργία, για να υπηρετήσουν καλύτερα τη φιλοεργοδοτική τους στάση, για να δημιουργήσουν στους εργαζόμενους την αίσθηση ότι "δε γίνεται τίποτα"".

"Οι εργαζόμενοι πείθονται κάθε μέρα περισσότερο - σημειώνεται - και το δείχνουν, ότι αυτές οι ηγεσίες δεν μπορούν να εκπροσωπούν την εργατική τάξη και τα συμφέροντά της".

Καταλήγοντας η Συντονιστική, επισημαίνει την ανάγκη να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός, αντίθετα να αναπτυχθεί η δράση και ο συντονισμός και να συγκροτηθεί μέτωπο πάλης ισχυρό και ικανό να ηγηθεί της λαϊκής αγανάκτησης. Στην κατεύθυνση αυτή καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους, να ενισχύσουν τα ταξικό ρεύμα μέσα στο συνδικαλιστικό ρεύμα, να δημιουργήσουν επιτροπές υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στο εργοστάσιο, στην υπηρεσία, στη γειτονιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ