Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Ολοι στη συγκέντρωση

Αγωνιστικό προσκλητήριο για τη συμμετοχή στη νέα κινητοποίηση κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου, την ερχόμενη Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος

Στη συγκέντρωση, που οργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που συζητείται ήδη στη Βουλή, καλεί τους εργαζόμενους η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας.

"Κανένας εφησυχασμός. Καθημερινή δράση. Δράση τώρα!", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, η οποία καλεί σε καθολικό αγώνα, για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό τερατούργημα, σε οργάνωση της αντίστασης, για να καταργηθεί στην πράξη σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε χώρο δουλιάς, αν τελικά γίνει νόμος. "Η κυβέρνηση - επισημαίνει - πρέπει να το πληρώσει ακριβά. Με τον καθημερινό μας αγώνα, με την ψήφο μας στις αρχαιρεσίες των σωματείων, αλλά και στις δημοτικές εκλογές, να τιμωρήσουμε τους υποστηρικτές του, να καταδικάσουμε την κυβερνητική πολιτική που γεννά τέτοια νομοσχέδια".

Η Επιτροπή καταγγέλλει τη στάση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, "που ξετσίπωτα εναρμονίζονται με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, στηρίζουν τον κεντρικό στόχο του νομοσχεδίου, υπονόμευσαν την απεργία της 23ης Ιούλη, προωθούν την ιδέα του "τίποτα δε γίνεται"". Και καταλήγει τονίζοντας:

- Υπερασπιζόμαστε το 8ωρο - 7ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την εφαρμογή τους.

- Παλεύουμε για 7ωρο - 5ήμερο, με πλήρη απασχόληση, χωρίς μείωση αποδοχών, αλλά με ουσιαστικές αυξήσεις.

- Αγωνιζόμαστε και οικοδομούμε το δικό μας μέτωπο πάλης ενάντια στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στην κυβέρνηση.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Να κλιμακώσει τις εξορμήσεις ενημέρωσης των εργαζομένων, να οργανώσει κινητοποιήσεις σε περιφερειακούς δήμους, καθώς και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, αποφάσισε, σε σύσκεψή της, η Συντονιστική Επιτροπή Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή, τονίζεται:

"Κύριο αίτημα των κινητοποιήσεων είναι η συνολική απόρριψη - απόσυρση και η μη εφαρμογή αυτού του αντεργατικού νομοσχεδίου, που ακυρώνει όλες τις θεμελιώδεις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, όπως το 8ωρο, η πλήρης απασχόληση, οι συλλογικές συμβάσεις, το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα".

Η ΔΕ Εργαζομένων ΟΤΑ

"Το νομοσχέδιο αυτό ένα στόχο έχει, την αύξηση των κερδών των καπιταλιστών, μέσω της αύξησης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και την εντατικοποίηση της εργασίας", τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εργαζομένων στους ΟΤΑ και ασκεί έντονη κριτική στη στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ απέναντι στο νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, ενώ η ΔΕ έγκαιρα είχε καταθέσει τις προτάσεις της για έμμεση ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων, η πλειοψηφία, μετά από υπεκφυγές και δικαιολογίες, εδέησε να θέσει το ζήτημα στο Γενικό Συμβούλιο στις 27 Ιούλη. Εκεί, με τις ψήφους των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ, ψηφίστηκε πρόταση να ζητηθεί η παραπομπή του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής με τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος... Στην ίδια συνεδρίαση καταψηφίστηκε η πρόταση της ΔΕ, που ζητούσε: Απόσυρση του νομοσχεδίου συνολικά. Ενημέρωση των εργαζομένων πανελλαδικά, μέσω γενικών συνελεύσεων. Σύσκεψη προέδρων και ΓΣ με αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο για 35ωρο - 7ωρο -5ήμερο και 30ωρο - 6ωρο - 5ήμερο, αντίστοιχα για την καθαριότητα. Μη αποδοχή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης από την ΤΑ κλπ.

"Δυστυχώς - σημειώνεται - οι προτάσεις μας καταψηφίστηκαν από τις συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις, αφού στην ουσία ταυτίστηκαν με τη λογική της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, παρέπεμψαν το θέμα στον "κοινωνικό διάλογο" και ξέχασαν την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εργασίας ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι "καρπός του κοινωνικού διαλόγου". Η ευθύνη τους είναι τεράστια, γιατί με την τακτική τους αυτή βάζουν πλάτη να περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης χωρίς αντιδράσεις". Τέλος, η ΔΕ καλεί τους εργαζόμενους να αναπτύξουν το δικό τους μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης στο αντεργατικό αντιλαϊκό μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολιτικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών, που, με παραλλαγές, συμφωνούν στο στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ