Σάββατο 8 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Νομιμοποιούν τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας!

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή επί των άρθρων

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί και τυπικά στο σύνολό του την επόμενη εβδομάδα, έληξε η χτεσινή εμβόλιμη συνεδρίαση του Α Θερινού Τμήματος της Βουλής.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο ειδικός αγορητής του Κόμματος Μήτσος Κωστόπουλος, παίρνοντας τον λόγο σχετικά με τα άρθρα που αφορούν τον ΟΑΕΔ, σχολίασε τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας που προβλέπονται στο νομοσχέδιο. Οπως χαρακτηριστικά είπε: "εμείς επιμένουμε να υποστηρίζουμε ότι πρέπει να ισχυροποιηθεί ο ΟΑΕΔ, να ξεπεράσει τα προβλήματα και τις εκάστοτε δυσκολίες που οι κυβερνήσεις του προκαλούν, με τις πολιτικές επιλογές που κάνουν και να στηθεί ένας πολύ καλός μηχανισμός για την εξυπηρέτηση των ανέργων. Αυτός ήταν ο ιδρυτικός σκοπός του ταμείου ανεργίας της εργατικής τάξης. Αυτός πρέπει να παραμείνει, πολύ περισσότερο μάλιστα που σήμερα οξύνεται η κρίση, οξύνεται το πρόβλημα της ανεργίας και οι άνεργοι πρέπει να έχουν ένα αποκούμπι". Παράλληλα ο Μήτσος Κωστόπουλος ανέφερε την καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που σημειώνει ότι η δημιουργία ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας σηματοδοτεί την εμπορευματοποίηση του κοινωνικού ρόλου του ΟΑΕΔ και τη "μεταφορά των αντίστοιχων σχετικών κονδυλίων στα χέρια των ιδιωτών αετονύχηδων".

Παράλληλα, αναφερόμενος στις προτάσεις του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων πρότεινε την επιδότηση της ανεργίας στο ύψος του 80% του μεροκάματου, τον καθορισμό του χρόνου της επιδότησης και την επιδότηση των νέων ανέργων όπως και τη συνταξιοδοτική κάλυψη.

Ανταπαντώντας ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, υποστήριξε ότι τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας θα λειτουργούν "συμπληρωματικά" σε σχέση με τον ΟΑΕΔ τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει η ανάγκη εναρμόνισης με όσα συμβαίνουν στις άλλες χώρες σε αυτόν τον τομέα. Αποδέχθηκε τα ιδιωτικά γραφεία σαν... "αναγκαία" λέγοντας πως με νομοθετική ρύθμιση "πρέπει να βάλουμε μια τάξη". Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να δημοσιοποιήσει πακέτο μέτρων για τους ανέργους που βρίσκονται σε ηλικία άνω των 55 χρονών και κοντά στη συμπλήρωση προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, προσθέτοντας όμως ότι το ερώτημα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι από πού θα προέλθει η χρηματοδότηση τέτοιων προγραμμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαγαζάκι της μεγαλοεργοδοσίας ο ΟΑΕΔ(2016-09-06 00:00:00.0)
Καταργεί και το επίδομα ανεργίας!(2003-12-17 00:00:00.0)
Η ελληνική πραγματικότητα(2003-10-19 00:00:00.0)
Να κλείσουν τα ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας(2001-01-25 00:00:00.0)
Πολύπλευρη εκμετάλλευση των ανέργων(2000-05-07 00:00:00.0)
Οπως η "Λευκή Βίβλος" και η "Φολκσβάγκεν"!(1995-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ