Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ"
Ομαδικές απολύσεις στην "Γκρουπ 4"

Οι 140 εργαζόμενοι του τμήματος φυλάξεων αντιμέτωποι με την ανεργία

Στο δρόμο πετάει 140 εργαζόμενους η εταιρία παροχής υπηρεσιών προστασίας "Γκρουπ 4",η οποία αποφάσισε να κλείσει το τμήμα φυλάξεων και να απολύσει όλους τους εργαζόμενους. Η ενέργειά της αυτή συνοδεύεται από την απόφασή της να επαναλειτουργήσει το τμήμα, με άλλη επωνυμία και νέους εργαζόμενους, εξασφαλίζοντας, έτσι, πολλαπλά οφέλη.

Η βιασύνη της εταιρίας να "ξεφορτωθεί" το παλιό προσωπικό δε φαίνεται να είναι άσχετη και με το ότι αυτό αποκτά από την 1η Σεπτέμβρη υπαλληλική ιδιότητα, με βάση τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, με συνέπεια τη σημαντική αύξηση του ποσού της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης.

Η εταιρία σκοπεύει να αντικαταστήσει τους εργαζόμενους που θα διώξει με νέους, που κοστίζουν λιγότερο και, ήδη, έχει δημοσιεύσει αγγελία για πρόσληψη νέων εργαζόμενων. Ταυτόχρονα, η εταιρία θα είναι σε θέση να εισπράξει και τη σχετική επιδότηση που προβλέπεται για ...δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ, αν περάσουν τα σχέδιά της, θα έχει επιφέρει και ένα σημαντικό πλήγμα στο σωματείο που υπάρχει στο χώρο.

Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την περιφρούρηση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, ενώ αναμένεται και τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Στο μεταξύ, συνδικαλιστές του κλάδου εκφράζουν την ανησυχία τους για τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα επιχειρήσεων που κλείνουν, απολύουν το προσωπικό και στη συνέχεια επαναλειτουργούν με άλλη επωνυμία.Τονίζουν, επίσης, ότι η από πριν μεγάλη ασυδοσία των εργοδοτών παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις από τον αντεργατικό νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε, οι συνέπειες του οποίου άρχισαν, ήδη, να γίνονται ορατές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ