Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Κάμφθηκε η αδιαλλαξία

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τη διεκδίκηση δεδουλευμένων για τα εξπρές δρομολόγια

Χάρη στη διάθεση των ναυτεργατών να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους, ο εφοπλιστής Κ. Αγαπητός αναγκάστηκε να καταβάλει στα πληρώματα των επιβατικών πλοίων "Σαντορίνη" και "Απόλλων Εξπρές" τα δεδουλευμένα από τα εξπρές (έκτακτα) δρομολόγια.

Καθημερινά στο πλευρό των ναυτεργατών βρίσκονταν συνδικαλιστές από την Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και την Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".Οι συνδικαλιστές από τις δυο ναυτεργατικές ενώσεις πραγματοποιούν περιοδείες στα ακτοπλοϊκά καράβια στο λιμάνι του Πειραιά και καλούν τους ναυτεργάτες να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, για την αποτροπή ανάλογων φαινομένων.

Την περασμένη Τρίτη, το πλήρωμα του πλοίου "Σαντορίνη Εξπρές" προχώρησε σε επίσχεση εργασίας και απαίτησε από την εφοπλιστική εταιρία να καταβληθούν τα δεδουλευμένα από τα εξπρές δρομολόγια, διαφορετικά οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των ναυτεργατών, ο Κ. Αγαπητός κατέβαλε χτες τα χρήματα. Χτες το πρωί, ο συγκεκριμένος εφοπλιστής δεσμεύτηκε στο πλήρωμα του "Απόλλων Εξπρές" και μπροστά στο φόβο νέας κινητοποίησης, ότι θα καταβάλει άμεσα τα χρήματά τους. Βέβαια, ο συγκεκριμένος εφοπλιστής δεν είναι ο μόνος που παρανομεί σε βάρος των ναυτεργατών, αλλά ακολουθούν και άλλοι. Εκτός από τη μη καταβολή των δεδουλευμένων από τα εξπρές δρομολόγια, οι ναυτεργάτες έχουν να αντιμετωπίσουν, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, την υπερεντατικοποίηση της εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια και πολλά άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ