Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΚΡΟΪΝΒΕΣΤ
Μπορεί να "ζήσει"

Τη συμπαράσταση των φορέων της Φθιώτιδας ζητά το σωματείο για να αποφευχθεί το κλείσιμο της επιχείρησης

ΛΑΜΙΑ(Του ανταποκριτή μας). -

Το "καμπανάκι του κινδύνου" κρούει το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση παραγωγής αλεύρων και ζωοτροφών "ΑΓΚΡΟΪΝΒΕΣΤ" στο Αχλάδι Φθιώτιδας, με αφορμή τα όσα αποφασίζουν και διαρρέουν οι Γάλλοι ιδιοκτήτες της εταιρίας μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την πώλησή της στη "ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ".

Ολα δείχνουν ότι οι μέτοχοι της επιχείρησης έχουν λάβει τις αποφάσεις τους και απλώς δεν τις ανακοινώνουν ακόμα. Εκείνο που έκαναν γνωστό στους 210 εργαζόμενους είναι ότι πρέπει να μειωθεί το προσωπικό στα 120 άτομα, δηλαδή να δεχτούν 90 απολύσεις και να υπογραφούν νέες συμβάσεις εργασίας (προφανώς τέτοιες που θα αφαιρούν δικαιώματα των εργαζομένων), "για να αντέξει η επιχείρηση"!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εταιρία βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος του δημοσίου για φοροδιαφυγή ύψους 5 δισ. δραχμών και οι Γάλλοι ιδιοκτήτες της "παίρνουν τα μέτρα τους" για κάθε ενδεχόμενο. Ωστόσο, το σωματείο εκτιμά ότι υπάρχουν δυνατότητες για την προοπτική και την ανάπτυξη της εταιρίας με όλους τους εργαζόμενους.

Σ' αυτό το σημείο, το σωματείο ζητάει την παρέμβαση της κυβέρνησης για την προστασία της ντόπιας παραγωγής. Το ότι η "ΑΓΚΡΟΪΝΒΕΣΤ" αποτελεί "προϊόν" των αντισταθμιστικών οφελών της "αγοράς του αιώνα" και της αγοράς γαλλικών αεροσκαφών ΜΙΡΑΖ, είναι ένας επιπλέον λόγος παρέμβασης της κυβέρνησης για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης. Μιας επιχείρησης, που διαθέτει σημαντική υποδομή, όπως λιμάνι και σπορελαιουργείο, ενώ παράγει άλευρα και ζωοτροφές και θα μπορούσε να αναπτύξει το δίκτυο πωλήσεών της σε Αλβανία, ΠΓΔΜ και ενδεχόμενα και σε άλλες βαλκανικές χώρες.

Το σωματείο των εργαζομένων, ήδη, έχει καλέσει όλους τους φορείς της περιοχής, όχι μόνο να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους, αλλά να αναλάβουν και πρωτοβουλίες. Σε δήλωσή του στο "Ρ", ο Γ. Γιαννακόπουλος, μέλος της διοίκησης του σωματείου, τόνισε: "Η λύση βρίσκεται στον αγώνα και στο πλατύ μέτωπο αντεπίθεσης. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες - κτηνοτρόφους, τους ΕΒΕ, την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τους υποψήφιους νομάρχες και δημάρχους να συμπαραταχτούν μαζί μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλη παραγωγική υποβάθμιση και ανεργία στο νομό".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νόμιμη και με δικαστική απόφαση η απεργία (2001-06-09 00:00:00.0)
Απεργούν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση (2000-11-21 00:00:00.0)
Αναγκαία η στήριξη του κλάδου (1999-07-25 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε το σκάνδαλο του ξεπουλήματος (1999-06-03 00:00:00.0)
Στάση εργασίας ενάντια στις απολύσεις (1997-09-17 00:00:00.0)
Απολύσεις... λόγω τιμής! (1996-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ