Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση για τη ΣΥΝΕΛ

Με το αίτημα να μην κλείσει η επιχείρηση, οι εργαζόμενοι στη Συνεταιριστική Εταιρία Λιπασμάτων πραγματοποίησαν χτες 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, όπου εκδικάστηκε η αίτηση που κατέθεσε η Αγροτική Τράπεζα για εκκαθάριση εν λειτουργία της επιχείρησης. Η απόφαση του Εφετείου θα εκδοθεί περίπου σε ένα μήνα. Νωρίτερα οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΑΤΕ.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας κ. Λάμπρου,από τον οποίο ζήτησαν τη συνέχιση της λειτουργίας της ΣΥΝΕΛ. Ο διοικητής δεσμεύτηκε μόνο ότι θα δοθούν στους εργαζόμενους οι αποζημιώσεις όταν απολυθούν...

Μετά το τέλος της συνάντησης οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν στο Εφετείο Αθηνών, όπου εκπρόσωπός τους κατέθεσε ως μάρτυρας, τονίζοντας για μια ακόμα φορά ότι η ΣΥΝΕΛ πρέπει να ζήσει, καθώς ένα ενδεχόμενο κλείσιμό της θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην αγροτική οικονομία, αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους που θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Ηδη, πάντως, η διοίκηση της ΣΥΝΕΛ με απόφασή της έχει μεταφέρει όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες στη θυγατρική της εταιρία τη ΣΕΛ (Λιπάσματα Δραπετσώνας), με αποτέλεσμα να νεκρώσει η εταιρία! Μετά και την αίτηση της ΑΤΕ για εκκαθάριση της εταιρίας, όλα δείχνουν ότι η ΣΥΝΕΛ οδηγείται στο κλείσιμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ