Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΖΙΝΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
Απολύθηκαν όλοι οι συνδικαλιστές!

Ξεπέρασε κάθε όριο η διεύθυνση της επιχείρησης "Καζίνο Αιγαίου ΑΕ" στη Σύρο, η οποία αυθαίρετα και παράνομα απέλυσε όλα τα μέλη της διοίκησης και της Ελεγκτικής Επιτροπής του νεοσύστατου σωματείου!Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την "πρωτοφανή ενέργεια που παραβιάζει κατάφωρα τους νόμους για την ελεύθερη άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος και την προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών".

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι η ενέργεια αυτή στοχεύει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων για τη συνέχιση των αυθαιρεσιών της επιχείρησης σε ό,τι αφορά στις εργασιακές σχέσεις και τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Τέλος, η ΓΣΕΕ καλεί το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει για την επαναπρόσληψη των συνδικαλιστών, την αποκατάσταση της νομιμότητας, για την ελεύθερη άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος, καθώς και για το σταμάτημα των αυθαιρεσιών σε βάρος των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Απολύσεις και στον όμιλο Βαρδινογιάννη

Σε πέντε απολύσεις προχώρησε αιφνιδιαστικά η εταιρία "Γενική Εκδοτική Τύπου" του ομίλου Βαρδινογιάννη και συγκεκριμένα από το χώρο των κυλινδρικών ταχυπιεστηρίων, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν αναπτυχθεί αγώνες για την επίλυση προβλημάτων των εργαζομένων εκεί.

Η εταιρία απέλυσε τους εργαζόμενους την πρώτη μέρα που επέστρεψαν από την κανονική τους άδεια και συγκεκριμένα τους 3 εργαζόμενους τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και τους άλλους 2 την Τρίτη 1η Σεπτέμβρη, έτσι ώστε να καλυφθεί πίσω απ' το όριο του 2% που επιτρέπει ο νόμος. Η δικαιολογία που χρησιμοποίησε είναι πως οι απολύσεις έγιναν στα πλαίσια "εξυγίανσης" και "εκσυγχρονισμού" της επιχείρησης.

Την ενέργεια της επιχείρησης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων,επισημαίνοντας πως "οι απολύσεις έχουν το χαρακτήρα της αντεκδίκησης, διότι οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο τμήμα με σκληρούς αγώνες το προηγούμενο διάστημα κατοχύρωσαν κατακτήσεις και πέτυχαν συμφωνία για αυξήσεις μεγαλύτερες της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας". Τονίζει ότι τα αντεργατικά σχέδια της εταιρίας δε θα προχωρήσουν και ότι θα πάρει δυναμική απάντηση από τους εργαζόμενους στο χώρο, το σωματείο και όλο τον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ