Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναστάτωση στο Σκαραμαγκά

Η πλειοψηφία του σωματείου δηλώνει μεν "αντίθετη" στην απόφαση της εταιρίας να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους όπου, όποτε και όσο αυτή θέλει, αλλά απορρίπτει κάθε πρόταση για αγωνιστική αντίδραση

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι των "Ναυπηγείων Σκαραμαγκά",μετά την προχτεσινή απόφαση της διαχειρίστριας πολυεθνικής να τους συγκεντρώνει καθημερινά σε ένα χώρο, απ' όπου στελέχη της, επονομαζόμενοι "Προμηθευτές Ανθρώπινου Δυναμικού" (!), θα τους στέλνουν να δουλεύουν όσο, όπου και όποτε θέλει η εταιρία. Αρκετοί συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί έξω απ' τα γραφεία του σωματείου, την ίδια ώρα που συνεδρίαζε το ΔΣ για το θέμα αυτό. Κάτω απ' τη δική τους πίεση, αλλά και την αποφασιστικότητα της Εργοστασιακής Επιτροπής,το ΔΣ του σωματείου δήλωσε μεν "αντίθετο" στα μέτρα, ωστόσο κατά πλειοψηφία απέρριψε ασυζητητί κάθε κουβέντα για κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του σωματείου προσπάθησε, μάλιστα, να υποβαθμίσει τη σημασία και τον αντεργατικό χαρακτήρα των μέτρων, λέγοντας πως "δεν είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα" και ότι, τάχα, η απόφαση της πολυεθνικής κάνει λόγο μόνο για εκπαίδευση των εργαζομένων, ώστε να πάνε σε άλλη ειδικότητα! Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στο "Ριζοσπάστη" επειδή στο χτεσινό του φύλλο δημοσιοποίησε τη σχετική ανακοίνωση της πολυεθνικής! Ο ίδιος ανέφερε πως σε συνάντηση που είχε πριν λίγες μέρες (πριν την ανακοίνωση της πολυεθνικής) με τον διευθύνοντα σύμβουλο D. Groves,ο τελευταίος ισχυρίστηκε πως "περισσεύουν 150 με 200 εργαζόμενοι"...

Στάση υποβάθμισης του θέματος κράτησαν στη συνεδρίαση και οι υπόλοιποι σύμβουλοι, εκλεγμένοι με την ΠΑΣΚΕ αλλά και τη ΔΑΚΕ. Οι δυο παρατάξεις έχουν αποδεχτεί και έχουν βάλει "πλάτη" για να περάσουν οι προηγούμενες προσπάθειες της διαχειρίστριας εταιρίας για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και για επιβολή πολλαπλής ειδικότητας.

Οι σύμβουλοι της Εργοστασιακής Επιτροπής κατάγγειλαν την προκλητική απόφαση της πολυεθνικής, που - όπως τόνισαν - μετατρέπει τους εργαζόμενους σε εμπόρευμα, που θα το χρησιμοποιεί όπως θέλει. Πρότειναν τη Δευτέρα (πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων) να γίνει στάση εργασίας 10π.μ. - 12μ., συγκέντρωση στα γραφεία του σωματείου και πορεία προς τον πύργο, όπου είναι τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας. Στη συνέχεια, και αν δεν ανακαλέσει η εταιρία, να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αποφασίσει παραπέρα κινητοποιήσεις.

Η πλειοψηφία απέρριψε τις προτάσεις της Εργοστασιακής Επιτροπής και τελικά αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την εταιρία και να συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ για να εκτιμήσει τις απαντήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ