Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτοι και "όμηροι"

Απλήρωτους και σε καθεστώς ομηρίας κρατάει η Αγροτική Τράπεζα τους τελευταίους 50 εργαζόμενους της υπό εκκαθάριση επιχείρησης "Δασικές Βιομηχανίες Ευρυτανίας",οι οποίοι απολύθηκαν το Νοέμβρη του '97 και μετά από 10 μήνες δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα δεδουλευμένα 6,5 μηνών και αποζημιώσεις. Οι οφειλές προς τους εργαζόμενους αυτούς ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 103 εκατ. δραχμών. Οι απολυμένοι εξακολουθούν να είναι άνεργοι και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Προχτές, με πρωτοβουλία του σωματείου των εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο χώρο της Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, στην οποία είχαν κληθεί κόμματα, βουλευτές του νομού, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι μαζικοί φορείς προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού την καταβολή των οφειλόμενων στους άνεργους.

Στη σύσκεψη χαιρέτισε ο Π. Βούλγαρης, υποψήφιος νομάρχης με τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Κίνησης και του ίδιου στον αγώνα των απολυμένων.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1984 με μετόχους την Ενωση Δασικών Συνεταιρισμών Ευρυτανίας με ποσοστό 51%, την "Ευρυτανία ΑΕ" (θυγατρική της ΑΤΕ) με ποσοστό 45% και με πολύ μικρά ποσοστά συμμετείχαν ο Δήμος Καρπενησίου και η ΤΕΔΚ του Νομού. Την εκκαθάριση ανέλαβε από τις 10 Νοέμβρη '97 η ίδια η ΑΤΕ, με βάση το νόμο 2000/91.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ