Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση στη Βουλή για τον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ στην Αθήνα είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης.

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζεται ότι στα σούπερ μάρκετ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν τρεις μήνες, ενώ δεν κολλούνται ένσημα του ΙΚΑ από τον Απρίλη του 1997, το ένα κατάστημα κλείνει μετά το άλλο, οι δε εργαζόμενοι δέχονται πιέσεις από την εργοδοσία να υποβάλουν παραίτηση και εκβιασμούς ότι αν δεν το κάνουν, η επιχείρηση θα κηρυχτεί σε πτώχευση και θα χάσουν και αυτά που τους οφείλονται.

Στην Ερώτηση υπενθυμίζονται και οι καταγγελίες που έχει κάνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ότι "το τελευταίο διάστημα παίζονται επιχειρησιακά, οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, με στόχο την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων".

"Η κατάσταση, σημειώνεται, επιδεινώνεται περισσότερο από την απουσία του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ το υπουργείο Εργασίας αγνοεί το αίτημα των εργαζομένων, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Εργατικού Κέντρου και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας να συγκαλέσει σύσκεψη των εμπλεκομένων, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα".

Τέλος, στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται η απόφαση των εργαζομένων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και τα ένσημά τους και να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους.

Οι υπουργοί ρωτούνται: α) Πώς αντιμετώπισε μέχρι σήμερα το υπουργείο Εργασίας τις εξελίξεις στον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ; β) Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων και από το ΙΚΑ για τη μη επικόλληση των ενσήμων και τι θα γίνει από δω και πέρα για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων; γ) Πώς αντιμετωπίστηκε η διοίκηση της συνεταιριστικής επιχείρησης ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ για την παραβίαση της εντολής της Ειρηνοδίκου Καλλιθέας για τη μεταφορά εμπορευμάτων από το κατάστημα της Αμφιθέας; δ) Τι λύσεις θα δοθούν στα αιτήματα των εργαζομένων και γιατί μέχρι σήμερα το υπουργείο αρνείται την τριμερή συνάντηση;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα(2020-04-16 00:00:00.0)
Καθημερινός αγώνας για δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας(2017-03-04 00:00:00.0)
Εδιωξε εργαζόμενο που ζήτησε τα ένσημά του(2009-10-21 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για την άδικη απόλυση(2009-03-04 00:00:00.0)
Απολύσεις στα "Αλιμέντα"(1998-12-19 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στον "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ"(1998-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ