Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν στον ΟΣΚ

Με στάσεις εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και μπλοκάρισμα των δημοπρασιών του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και του Γυμνασίου Αιαντείου Σαλαμίνας, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων τις κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για μετατροπή του σε Ανώνυμη Εταιρία.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν και χτες στάση εργασίας τις ώρες που είχε καθοριστεί να πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για την ανάθεση σε εργολάβο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης. Ωστόσο, η διοίκηση του Οργανισμού όπως έκανε και προχτές, έκανε τη δημοπρασία, αυθαίρετα, στα γραφεία της, με τριμελή επιτροπή που όρισε η ίδια, αφού τα μέλη της Επιτροπής Δημοπρασιών απεργούσαν! Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν και Γενική Συνέλευση.

Σχετικά με τη συνταγματικότητα του κυβερνητικού εγχειρήματος μετατροπής του ΟΣΚ σε ΑΕ, σε ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται ότι τα ΠΔ βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σοβαρά νομικά κωλύματα, όπως: α) Η διεύρυνση του αντικειμένου της ΑΕ προκειμένου να γίνει βιώσιμη χωρίς την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση. β) Ο ορισμός ως μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕ της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΚ ΝΠΔΔ, ενώ είναι νομικά κατοχυρωμένο ότι αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για σχολεία. γ) Η μετατροπή σε "ιδιωτικού δικαίου" γίνεται με διαστρέβλωση της έννοιας των νόμων και του Συντάγματος. δ) Οι προβλέψεις του ΠΔ για τις πηγές των εσόδων της ΑΕ δεν μπορούν να υλοποιηθούν. ε) Γενικότερα στο κατατεθειμένο ΠΔ δεν ελήφθησαν υπόψη οι παρατηρήσεις του Ε' Τμήματος του ΣτΕ προκειμένου να είναι νόμιμη η μετατροπή του ΟΣΚ σε ΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ