Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Παράδεισος" για παιδιά, "κόλαση" για μητέρες

Ο "παράδεισος του παιδιού", όπως διαφημίζεται η επιχείρηση παιχνιδιών "Ζαχαριάς",αποδεικνύεται "κόλαση" για τις εργαζόμενες μητέρες. H επιχείρηση (κατάστημα Βριλησσίων) απαγορεύει στην εργαζόμενη Μαρία Παπαγεωργίου, από τη στιγμή που αυτή επέστρεψε από την άδεια λοχείας, να ξαναπιάσει δουλιά, εκτός αν δεχτεί να υπογράψει συμφωνητικό ότι δέχεται στο εξής να εργάζεται με μερική απασχόληση (4ωρο) αντί της πλήρους που εργαζόταν!

Η επιχείρηση φαίνεται να έχει πρόβλημα με τις εργαζόμενες που γίνονται μητέρες, αφού το παραπάνω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Οπως κατήγγειλαν στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εργαζόμενες της επιχείρησης - καταγγελίες που αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου - έχουν ακούσει πολλές φορές την απειλή: "Οποια παντρεύεται, θα ετοιμάζεται αυτομάτως η αποζημίωσή της"!

Στο πλευρό της επιχείρησης βρέθηκε και ο Επιθεωρητής Εργασίας της Αγίας Παρασκευής κ. Γκογκάκης,ο οποίος - σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου - παρέπεμψε την εργαζόμενη να βρει το δίκιο της στα δικαστήρια!

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει: "Οι αυθαιρεσίες των εργοδοτών βασίζονται στις πλάτες της κυβέρνησης που περνάει αντεργατικούς νόμους που κατοχυρώνουν τις εργοδοτικές παρανομίες, στις πλάτες των προϊσταμένων και των Επιθεωρητών Εργασίας, που αντί να καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες, προτρέπουν τους εργαζόμενους να βρουν λύσεις μέσω της εργασιακής ειρήνης ή των δικαστηρίων".

Τέλος, ο Σύλλογος καλεί το υπουργείο Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες του μπροστά σ' αυτές τις κατάφωρες καταστρατηγήσεις εργασιακών δικαιωμάτων, την Επιτροπή Γυναικών της ΓΣΕΕ, τις γυναικείες οργανώσεις να περιφρουρήσουν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα της εργαζόμενης μητέρας και τις δημοτικές παρατάξεις Βριλησσίων να στηρίξουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στη δουλιά, στη μητρότητα και τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ