Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Ετσι θα πάει μπροστά ο τουρισμός;"

Καταγγελίες σερβιτόρων και σπουδαστών από τη Ρόδο

Τα έργα και τις ημέρες των μεγαλοξενοδόχων της Ρόδου, που καταφέρνουν ένα μεγάλο πλήγμα και στον τουρισμό του νησιού και στους εργαζόμενους στον κλάδο, καταγγέλλουν σε επιστολή τους προς το "Ρ" οι σερβιτόροι Φ. Ψύλλος και Ν. Πασχάλης και οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ Γ. Σολομονίδης και Ελένη Κουμνάκη.Στην επιστολή γίνεται λόγος για κατάντια του κλάδου που χαρακτηρίζεται από "σήψη, ξενοδοχεία εμπορικά καταφύγια, εργαζόμενους δούλους και σκλάβους, ξενοδόχους άπληστους και ξετσίπωτους", καθώς και από "βρομιά, αδιαφορία, ανύπαρκτο σέρβις, καμιά παροχή εξυπηρέτησης".

Οι καταγγελίες που κάνουν οι υπογράφοντες έρχονται να προστεθούν στις εκατοντάδες άλλες από κάθε γωνιά της χώρας και να επιβεβαιώσουν την άσχημη πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο, τόσο σε βάρος των εργαζομένων όσο και σε βάρος του ίδιου του τουρισμού. Εξάλλου, όπως οι ίδιοι σημειώνουν, συνέταξαν την επιστολή τους μετά από δημοσίευμα του "Ρ" για την κατάσταση που επικρατεί σε ξενοδοχεία της χώρας, το οποίο αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Γνώμη" της Ρόδου.

Στην επιστολή καταγγέλλονται, ειδικότερα, τα παρακάτω περιστατικά: α) "Πελάτης σηκώνεται από το τραπέζι του και ψάχνει για λάδι σε όλο το εστιατόριο, δε βρίσκει πουθενά, όλα τα λαδόξιδα είναι άδεια και τελικά βρίσκει ένα που όμως περιέχει μαυρισμένο ξίδι"! β) "Πελάτες, λόγω κλεισίματος παραπάνω δωματίων που κάνουν τα ξενοδοχεία, παρουσιάζονται στη ρεσεψιόν ξενοδοχείου και οι νυχτοθυρωροί τους οδηγούν σε ένα ρετιρέ που χρησιμοποιείται για φύλαξη επίπλων. Επίσης, πελάτισσα που έφτασε νύχτα σε ξενοδοχείο αναγκάστηκε να βγάλει τον αναπτήρα της για να δει την κλειδαριά, αφού οι εξωτερικές λάμπες ήταν καμένες"! γ) "Πελάτες σε δείπνο ξενοδοχείου σερβίρονται από μπουφέ, η σερβιτόρα την ώρα που παίρνει παραγγελία για ποτά λιποθυμάει από την υπερκόπωση και πέφτει στα χέρια του πελάτη!δ) "Σπουδαστές της Ανώτατης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου ασκούνται στα ξενοδοχεία για τρεις μήνες το καλοκαίρι. Υπάρχει κανονισμός της σχολής που εξηγεί ανάλογα με το έτος του σπουδαστή σε ποιο τμήμα πρέπει να ασκηθεί. Ωστόσο, τριτοετείς σπουδαστές τοποθετούνται στη λάντζα πιάτων, βοηθοί εστιατορίων και μπαρ, στην καθαριότητα κ.ά."!

Καταλήγοντας η επιστολή αναφέρει: "Ετσι θα πάει μπροστά ο τουρισμός; Τι έχουν να πουν γι' αυτά οι ειδικοί; Τα ξέρει η Βάσω Παπανδρέου, ο Ν. Σκουλάς, ο ΕΟΤ γενικότερα; Περιμένετε κύριοι προκοπή με αυτές τις απαράδεκτες πράξεις και ενέργειες;", ενώ οι υπογράφοντες ζητάνε από τον "Ρ" να ρίξει φως στο "τουριστικό χάλι των νησιών μας για να πληροφορηθεί και ο λαός για τα έργα και τις ημέρες των ξενοδόχων που έχουν γίνει "κέρβεροι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ