Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανακυκλώνεται η κρίση

Στην αντιπαράθεση με τον Κ. Μητσοτάκη έχει "παρασυρθεί" και παγιδευτεί ο πρόεδρος της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας μ' αυτόν τον τρόπο ότι δεν μπορεί να απαλλαγεί από την εσωκομματική κρίση του κόμματός του.

Αν και η Ρηγίλλης διαμήνυε προχτές ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τις βολές που εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός, ο Κ. Καραμανλής έμμεσα χτες απάντησε στις δηλώσεις του, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα. Από την Τρίπολη, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο Κ. Καραμανλής κατηγόρησε όσους επιρρίπτουν τις ευθύνες στο πολιτικό σύστημα και στα κόμματα για στρουθοκαμηλισμό και υποκρισία και τόνισε ότι οι θεωρίες "όλοι το ίδιο είναι" είναι "άλλοθι των αποτυχημένων και των μετρίων, έκφραση ενοχής εκείνων που έχουν τις ευθύνες τους για το κατάντημα και απολογία του ένοχου". Η αναφορά αυτή, που ερμηνεύτηκε ως απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη, προκάλεσε την αντίδραση του τελευταίου και στενός συνεργάτης του ανταπάντησε με νόημα ότι "πράγματι δεν είναι όλοι το ίδιο".

Αργότερα, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ επιχειρούσαν να πείσουν ότι η αναφορά αυτή δεν αφορούσε τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος, αλλά δε γίνονταν πιστευτοί.

Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι η παρέμβαση Μητσοτάκη εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο εσωκομματικών τριβών και αντιπαραθέσεων, να "απασχολεί" τις συνεντεύξεις των βουλευτών στα ΜΜΕ και να προβάλλεται "προς τα έξω" ως η μοναδική "κομματική δραστηριότητα" της ΝΔ. Ετσι, τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του και η "κριτική" του στην κυβέρνηση περνούν σε δεύτερο πλάνο. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσθεσε τίποτα καινούριο στα επιχειρήματα και τον πολιτικό λόγο του. Απευθυνόμενος, για παράδειγμα, στις "παραγωγικές τάξεις" στο Επιμελητήριο της Τρίπολης, τους υποσχέθηκε ότι θα περιορίσει το κράτος, σπεύδοντας, όμως, να διευκρινίσει για ψηφοθηρικούς λόγους όχι το κράτος πρόνοιας, ότι θα μειώσει τους φόρους, εννοείται των "επενδυτών", και ότι θα κάνει έργα υποδομής.

Ο Κ. Καραμανλής πραγματοποίησε "συμβολική" (!), όπως τη χαρακτήρισε, επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, όπου προσπάθησε να πείσει ότι συμφωνεί με τους στόχους των εργαζομένων, αλλά έμμεσα τάχθηκε υπέρ του κατακερματισμού και της ιδιωτικοποίησης λειτουργιών της δημόσιας επιχείρησης.

  • Δριμεία επίθεση κατά της ηγεσίας της ΝΔ εξαπέλυσε χτες ο Β. Κοντογιαννόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο "Φλας" είπε πως το χειρότερο για τη ΝΔ είναι να γίνει κυβέρνηση, γιατί δεν έχει ιδέες, λύσεις, ηγεσία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ