Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να τι γίνεται στου "Ζαχαριά"...

Δεν επιτρέπει σε εργαζόμενη να πιάσει δουλιά γιατί δε δέχεται τη μερική απασχόληση! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα παιχνιδιών "Ζαχαριάς" στο Περιστέρι πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,αντιδρώντας στην αυθαίρετη απόφαση της επιχείρησης να απαγορεύσει στην εργαζόμενη Μαρία Παπαγεωργίου να πιάσει δουλιά αν δε δεχτεί να εργάζεται στο εξής με μερική απασχόληση. Η εργαζόμενη που μόλις είχε επιστρέψει από την άδεια λοχείας, ζήτησε να συνεχίσει να εργάζεται με πλήρη απασχόληση και έκτοτε η επιχείρηση, κατάστημα Βριλησσίων, δεν τη δέχεται στην εργασία! Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, την οποία στήριξε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας,αποκλείστηκε η είσοδος του καταστήματος και μοιράστηκαν ενημερωτικές ανακοινώσεις.

Επίσης, μοιράστηκε κοινή ανακοίνωση των σωματείων για τον αντεργατικό νόμο για τις εργασιακές σχέσεις, όπου σημειώνεται ότι "ο νόμος αυτός συμβάλλει στο στόχο του μεγάλου κεφαλαίου για αύξηση των κερδών του μέσα από το ξεζούμισμα των εργαζομένων, τους οποίους θέλει φοβισμένους, κατακερματισμένους, έξω από τη συλλογική δράση των σωματείων". Στην ανακοίνωση επιρρίπτονται μεγάλες ευθύνες στις ηγεσίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων που είναι "υποταγμένες στην πολιτική του κεφαλαίου". Καλούνται οι εργαζόμενοι να πλαισιώσουν τα σωματεία τους, να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, να αναπτύξουν τον αγώνα τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Καλούνται ακόμα να τιμωρήσουν στις δημοτικές εκλογές αυτούς που αποδέχονται τις αντεργατικές ρυθμίσεις και να ψηφίσουν αγωνιστικούς συνδυασμούς που έχουν εναντιωθεί στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε από τη "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Περιστερίου" ο Γρ. Τιμπλαλέξης,από το ΕΚ Αθήνας ο Δ. Κυπραίος,από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων η Χρ. Τσεντούρου,καθώς επίσης και πολλοί εκπρόσωποι σωματείων και του Συλλόγου Γυναικών Περιστερίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ