Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πέντε τραυματίες από έκρηξη

ΚΕΡΚΥΡΑ.-

Εκρηξη σημειώθηκε προχτές το μεσημέρι στην επιχείρηση εγκατάστασης υγραερίου "Κορομιός ΑΕ" στα Κανάλια της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά πέντε εργαζόμενοι. Πρόκειται για τους Γεώργιο Βαλσάμη 70 ετών, Αντώνη Κότση 52 ετών, Σπύρο Δαπέργολα 42 ετών, Βασίλειο Ζώη 43 ετών που έπαθαν εγκαύματα 2ου βαθμού και τον Σταμάτη Σαμοϊλη,21 ετών, που είναι σε σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα 3ου βαθμού.

Αποτέλεσμα της ασυδοσίας που απολαμβάνει από τους τοπικούς παράγοντες ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, χαρακτηρίζει το ατύχημα η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία".Να σημειώσουμε πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι επίσης συνιδιοκτήτης του τοπικού καναλιού "Κερκυραϊκό Κανάλι" και επίσημος αντιπρόσωπος της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, που έχει εγκαταστάσεις μέσα στον οικισμό των Γουβιών. Χαρακτηριστικό της στήριξης που απολαμβάνει είναι το γεγονός ότι ενώ από το '96 οι σύμβουλοι της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" ζήτησαν από το Νομαρχιακό Συμβούλιο την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ από τον οικισμό, με ευθύνη του νομάρχη Α. Παγκράτη και του αντινομάρχη Σ. Βλάχου εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι παρόμοια ατυχήματα γίνονται εκεί που υπάρχει ασυδοσία και συγκάλυψη των μεγαλοεπιχειρηματιών από την κυβέρνηση και τους φορείς, όπως συμβαίνει στην Κέρκυρα, που τους ανέχονται ή τους συγκαλύπτουν και ο νομάρχης και ο αντινομάρχης. Ζητά από τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν τις συνθήκες και τις αιτίες του ατυχήματος, καθώς και τη νομιμότητα των εγκαταστάσεων με τη συμμετοχή και του ΤΕΕ και του ΕΚ Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ