Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατάληψη στη ΔΑΡΙΓΚ

Συνεχίζουν τον αγώνα για τη διασφάλιση της δουλιάς τους οι εργαζόμενοι, ενώ οι τράπεζες η μια μετά την άλλη θυροκολλούν αποφάσεις για πλειστηριασμούς

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας). -

Για τέταρτη μέρα οι 350 εργαζόμενοι της συρματουργίας ΔΑΡΙΓΚ,στη Χαλκίδα, συνεχίζουν την κατάληψη του εργοστασίου, υπερασπιζόμενοι τη δουλιά τους και το μεροκάματό τους από τις μεθοδεύσεις εργοδοσίας και τραπεζών. Αυτό δεν εμπόδισε τους δικαστικούς κλητήρες να θυροκολλούν αποφάσεις για πλειστηριασμό εγκαταστάσεων και πρώτης ύλης, της μιας τράπεζας μετά την άλλη.

Την αρχή έκανε η Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης,που πριν 10 μέρες προσημείωσε μεγάλη ποσότητα πρώτης ύλης, καθιστώντας τη λειτουργία της επιχείρησης ανέφικτη μετά το τέλος Σεπτέμβρη. Ακολούθησε η Τράπεζα Πίστεως και χτες η Εθνική.Τα χρέη της επιχείρησης προς τις τράπεζες ανέρχονται στο ποσό των 7 δισ. δρχ. και στο ποσό των 3 δισ. δρχ. προς τους προμηθευτές. Η διοίκηση της εταιρίας είχε ζητήσει από το Μάρτη ρύθμιση χρεών.

Σε συγκέντρωση εργαζομένων προχτές στο εργοστάσιο, ο ιδιοκτήτης Σαρρής ανακοίνωσε πως έχει ανατεθεί στην "ΑΛΦΑ Φαϊνάνς" η διερεύνηση της αγοράς και πως στις προθέσεις είναι να πουληθεί η πλειοψηφία των μετοχών σε "στρατηγικό επενδυτή", αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει ενδιαφέρον από ξένο και ελληνικό όμιλο.

Να σημειώσουμε πως η ΔΑΡΙΓΚ καλύπτει με προϊόντα της το 65% της ελληνικής αγοράς και έχει εξαγωγές σε Ευρώπη και Αφρική.

Χτες επισκέφθηκαν το εργοστάσιο και μίλησαν στους εργαζόμενους ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ, και ο Δ. Τσιουμπρής,αντιπρόεδρος της ΠΟΕΜ. Οι συνδικαλιστές τόνισαν την ανάγκη του αγώνα για τη διάσωση της παραγωγικής βάσης της χώρας από τη λαίλαπα της "ελεύθερης αγοράς", καθώς και την ιδιαίτερη σημασία της ενότητας, της αποφασιστικότητας και του συντονισμού της πάλης για την ανατροπή της πολιτικής συρρίκνωσης της βιομηχανίας και των εκφραστών της. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να πρωτοστατήσουν στην πάλη για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας που επιδιώκουν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση, κεφάλαιο και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ