Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη χειρότερη φάση της η ΣΟΦΤΕΞ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα. Σε αποφασιστικό αγώνα, για να σταματήσουν η απαξίωση, η διάλυση και το ξεπούλημα, καλεί η ΕΣΑΚ

Τετράωρη στάση εργασίας (12 - 4 μμ) και συγκέντρωση στο υπουργείο Ανάπτυξης, στη 1 το μεσημέρι, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ,απαιτώντας την άμεση χρηματοδότηση για να συνεχιστεί η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου, η οποία - λόγω έλλειψης πρώτων υλών - έχει διακοπεί εδώ και δύο βδομάδες. Τετράωρη στάση τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιήσουν και την ερχόμενη Δευτέρα με συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης να δώσουν όλοι το "παρών" στην κινητοποίηση και ενωμένοι σαν γροθιά να απαιτήσουν να σταματήσουν η απαξίωση, η διάλυση και το ξεπούλημα της ΣΟΦΤΕΞ και να δοθεί άμεσα πλήρης χρηματοδότηση.

"Βρισκόμαστε στη χειρότερη φάση απαξίωσης και διάλυσης της εταιρίας", επισημαίνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι "αν δεν υπάρξει άμεση χρηματοδότηση, μαθηματικά, οδηγούμαστε στο κλείσιμο για να ωφεληθούν ντόπιοι και ξένοι ανταγωνιστές". Ταυτόχρονα, η παράταξη σημειώνει "ότι από μόνη της η χρηματοδότηση δε θα λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά θα μας δοθεί η δυνατότητα να παλέψουμε από καλύτερη θέση".

"Αποδείχνεται περίτρανα πλέον - συνεχίζει η ανακοίνωση - ότι οι λεγόμενες προσφορές ιδιωτικοποίησης δεν έχουν στόχο την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά στοχεύουν στο κλείσιμο, σε πρώτη φάση, του μισού εργοστασίου και στις απολύσεις χωρίς καμία προοπτική".

Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τη στάση αναμονής και συναίνεσης, που επιδείχνει η πλειοψηφία του σωματείου, ενώ καταγγέλλονται κινήσεις αποπροσανατολισμού και διάσπασης, που εκδηλώνονται από δυνάμεις που λειτουργούν σαν πλασιέ συγκεκριμένων συμφερόντων.

- Στο μεταξύ, η ΔΕΗ, απαντώντας σε ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, στο οποίο αναφερόταν ότι η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος από τμήματα της επιχείρησης, σε επιστολή της αναφέρει: "Στην "Αθηναϊκή Χαρτοποιία", με νομοθετική ρύθμιση, έχει ανασταλεί η εξόφληση παλιότερων οφειλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών. Είναι όμως υποχρεωμένη να εξοφλεί έγκαιρα τους τρέχοντες λογαριασμούς, παρά ταύτα, μας πρότεινε διακανονισμό εξόφλησης των τρεχόντων λογαριασμών, χωρίς όμως να τον τηρήσει, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας. Κατόπιν αυτών, στις 31/8/98 αναγκαστήκαμε να προβούμε στη διακοπή της μικρότερης σε κατανάλωση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία ουσιαστικά δεν επηρεάζει την παραγωγή της επιχείρησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ