Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Εθνικό"... μπαξίσι στους εργοδότες

Η ασφαλιστική "ελάφρυνση" των εργοδοτών συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για το Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση

Η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, στα πλαίσια της ενίσχυσης της... απασχόλησης, είναι ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν χτες, κατά τη διάρκεια συνάντησης του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τους υπουργούς, Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαπα και τον οικονομικό του σύμβουλο Τ. Γιαννίτση,με θέμα το "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση".

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,μετά το τέλος της συνάντησης, εξετάστηκαν τρόποι για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του σχεδίου και για το συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων. Παράλληλα συζητήθηκαν στοιχεία για την εκπόνηση του επόμενου σχεδίου, αφού πρέπει κάθε χρόνο να κατατίθεται από ένα στα αρμόδια όργανα της ΕΕ, τα οποία εξετάζουν και αν υλοποιήθηκαν οι ποσοτικοί στόχοι του προηγούμενου σχεδίου! Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, συζητήθηκε και το θέμα της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, στα πλαίσια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, μια και η κυβέρνηση θεωρεί ότι το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος είναι πολύ υψηλό στην Ελλάδα. Για το συγκεκριμένο θέμαθα ακολουθήσει ειδικότερη σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το σχέδιο αυτό είναι ουσιαστικά μια αντεργατική ανακεφαλαίωση των μέτρων που έχει πάρει ή θα πάρει η κυβέρνηση, για την επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα. Στα πλαίσιά του περιέχονται και στόχοι - που πρέπει να συζητήθηκαν στη χτεσινή σύσκεψη - όπως η "μείωση των γενικών εξόδων και διοικητικών βαρών των επιχειρήσεων" για την πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων, ενθάρρυνση της αυτοαπασχόλησης "με μείωση τυχόν εμποδίων στα συστήματα φορολογίας", επιβολή ενεργειακού φόρου, μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και της πίεσης του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους στις επιχειρήσεις, μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις έντασης εργασίας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τσακίζει μισθούς και μεροκάματα και στον ιδιωτικό τομέα (2011-10-06 00:00:00.0)
Ψεύτικος «έρωτας» για τις μικρές επιχειρήσεις (2004-09-08 00:00:00.0)
ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ στο ασφαλιστικό σύστημα (1999-07-23 00:00:00.0)
Νέο... σχέδιο δράσης σε ίδιο καλούπι (1998-10-01 00:00:00.0)
Αντεργατικές ομολογίες (1998-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ