Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είναι άκρως επικίνδυνοι

Τα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ, για ενδεχόμενη επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο, έχουν ολοκληρωθεί και προβλέπουν αποστολή δυνάμεων στην Αλβανία και στο Κόσσοβο (δεκάδων χιλιάδων ανδρών, ίσως και περισσότερων), όπως και πιθανές αεροπορικές επιδρομές κατά σερβικών στρατιωτικών στόχων. Αυτά δήλωσε προχτές, εκπρόσωπος της ΝΑΤΟικής συμμαχίας, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Μόνιμων Αντιπροσώπων.

Δηλαδή, ανακοίνωσε με δυο λόγια, ότι είναι έτοιμα τα σχέδια ενός πολέμου του ΝΑΤΟ με τη Νέα Γιουγκοσλαβία. Ενός πολέμου, πολύ κοντά στα βόρεια σύνορά μας και με μεγάλη πιθανότητα επικίνδυνων "παρενεργειών", αφού όλοι γνωρίζουν τις "διασυνδέσεις" του Κοσσυφοπεδίου, με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και, βέβαια, την Αλβανία. Και σ' όλ' αυτά, μετέχουν και συμφωνούν - τουλάχιστον, δε θέτουν βέτο - οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης.

Καταλαβαίνουν, άραγε, σε τι σοβαρούς κινδύνους θέτουν τη χώρα; Μάλλον όχι. Γι' αυτό και το καλύτερο είναι να καταλάβουμε εμείς πόσο επικίνδυνοι έχουν γίνει για τον τόπο και να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα. Σήμερα, αύριο, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, μεθαύριο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ