Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΙ - ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ
Μετερίζια στους λαϊκούς αγώνες

Στην Πολίχνη, στους Αμπελόκηπους και τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, περιόδευσε προχτές το απόγευμα η Αλέκα Παπαρήγα

Την πεποίθηση ότι είναι δυνατόν σε μια πορεία να ανατραπούν σε όφελος του λαού οι συνολικές εξελίξεις, εξέφρασε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας με τους δημότες, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Πολίχνη,στους Αμπελόκηπους και τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.Κάλεσε απλούς πολίτες, κομματικά μέλη και οπαδούς του Κόμματος να ριχθούν στη μάχη με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε στις 11 και 18 του Οκτώβρη, να δοθεί μήνυμα καταδίκης στην εφαρμοζόμενη πολιτική. "Μπορεί να πολλαπλασιαστούν και να βγουν ενισχυμένοι δήμοι και νομαρχίες, που θα είναι μετερίζια στους λαϊκούς αγώνες. Μπορεί η μάχη των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών να ξετυλίξει το κουβάρι των εξελίξεων θετικά. Και δεν πρέπει να πάει χαμένη πουθενά", είπε χαρακτηριστικά.

Στους Αμπελόκηπους, η ΓΓ του ΚΚΕ επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της "Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης" (ΔΕΑΚ) και συνομίλησε με τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Σπαρανίδη, αλλά και τα μέλη της ΔΕΑΚ που υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία του Κόμματος με ιδιαίτερη θέρμη. Περιγράφοντας το προεκλογικό κλίμα, οι φίλοι της Κίνησης στιγμάτισαν το ρουσφετολογικό παιχνίδι που παίζουν οι άλλοι υποψήφιοι, τάζοντας διορισμούς στο "Νοσοκομείο Παπαγεωργίου" για να πάρουν ψήφους. Αυτό, όμως, δεν τους πτοεί.

Στη συνέχεια, η Αλέκα Παπαρήγα περιόδευσε σε νεανικά στέκια της περιοχής. Μαθητές και νέοι εργαζόμενοι μίλησαν με την ΓΓ του ΚΚΕ, έσφιξαν τα χέρια και για άλλη μια φορά ένιωσαν πως το ΚΚΕ βρίσκεται δίπλα τους και νοιάζεται για τα προβλήματά τους. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης με τους μαθητές ήταν οι αλλαγές στην εκπαίδευση που θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Παιδείας. Το συμπέρασμα που εξήχθη ήταν πως η πλειοψηφία των μαθητών δε γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει στο σχολείο και όσοι κατανόησαν τις επιπτώσεις αντιδρούν.

Με ιδιαίτερα θερμές εκδηλώσεις, υποδέχτηκαν και οι κάτοικοι της Πολίχνης την ΓΓ του ΚΚΕ που επισκέφθηκε την περιοχή τους. Η Αλ. Παπαρήγα, μετά από σύντομη προσφώνηση του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Κατσιάνου, μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στο εκλογικό κέντρο της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης", αναφερόμενη κυρίως στην πολιτική σημασία των προσεχών δημοτικών εκλογών.

"Το ΚΚΕ στηρίζει ανοιχτά τη δημοτική κίνηση με υποψήφιο δήμαρχο τον Ν. Κατσιάνο και καλεί κομμουνιστές και μη να τον υπερψηφίσουν", δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα. "Στην Πολίχνη και αλλού οι συνδυασμοί που υποστηρίζει το ΚΚΕ είναι συνδυασμοί που εκφράζουν ευρύτερα συμφέροντα, είναι συνδυασμοί που θέλουμε να περάσουν το μήνυμα της συσπείρωσης. Η υπερψήφισή τους θα είναι ενθάρρυνση των προσπαθειών για να διευρυνθεί αυτή η συσπείρωση και η λαϊκή αγωνιστική ενότητα", πρόσθεσε.

Επίσης, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να στείλουν το μήνυμα ότι δε δέχονται πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Δε δέχονται δημάρχους και νομάρχες, οι οποίοι την κρίσιμη στιγμή, τελικά, υλοποιούν, άμεσα ή έμμεσα, τις παραπάνω πολιτικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ