Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
"Κριτική για να βοηθήσω"

Τη στήριξή του στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε σε συγκεκριμένες υποδείξεις για σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους κατά τη δεύτερη γαμήλια δεξίωση της κόρης του, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ παραδέχτηκε ότι ασκεί κριτική στην κυβέρνηση με σκοπό να τη βοηθήσει να προχωρήσει, πιο γρήγορα, στη σωστή κατεύθυνση. Αναφερόμενος στην Ιονική υποστήριξε ότι το θέμα δεν είναι η ιδιωτικοποίηση ή όχι της συγκεκριμένης τράπεζας, αλλά η ιδιωτικοποίηση της Εθνικής, της Εμπορικής, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ.

Σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές επιχείρησε, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση, να υποβαθμίσει την πολιτική τους σημασία, υποστηρίζοντας ότι οι δημοτικές εκλογές δε θα δώσουν τόσο σαφή και ισχυρό μήνυμα, γιατί ο κόσμος ψηφίζει με άλλα, "πιο ελεύθερα", κριτήρια σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές. Και επειδή "τα κόμματα είναι αποδυναμωμένα" προέβλεψε ότι θα ενισχυθούν οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Στην ίδια ουσιαστικά γραμμή πλεύσης κινήθηκε και η Ντ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο". Προεξόφλησε ότι οι εκλογές θα γίνουν "αφού πρώτα κριθεί το θέμα της ΟΝΕ" και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση Σημίτη. Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση αδικαιολόγητη που δεν προχωρά στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, με δεδομένη την αντιπολιτευτική τακτική της ηγεσίας της ΝΔ, η οποία "δεν καταφεύγει στο λαϊκισμό". Διαφώνησε όμως με την άποψη του πατέρα της ότι δεν υπάρχουν"εν δυνάμει πρωθυπουργοί" στη σημερινή Βουλή, προφανώς για λόγους εσωκομματικών σκοπιμοτήτων και τακτικής.

Αντίθετα, ο Β. Πολύδωρας κατηγόρησε ανοιχτά τον Κ. Μητσοτάκη ότι υποστηρίζει την κυβέρνηση Σημίτη. Βρίσκω, είπε σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις του επιτίμου, ότι "εν τέλει είναι σοβαρή συνηγορία, σοβαρή υποστήριξη προς τον Σημίτη, τον οποίο Σημίτη εγώ αντιπαλεύω".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ