Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στοιχεία συντριπτικά

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ετήσια Εκθεση του ΟΗΕ για την ανθρώπινη ανάπτυξη το 1998, αντικατοπτρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη μας, δυο χρόνια πριν τον 21ο αιώνα. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης οι λίγοι πλούσιοι έγιναν πάρα πολύ πλουσιότεροι και οι φτωχοί πιο πολλοί και πολύ φτωχότεροι.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν πεινασμένοι, διψασμένοι, κουρελήδες, άστεγοι, αναλφάβητοι, άρρωστοι και πεθαίνουν "σαν το σκυλί στ' αμπέλι". Από την άλλη, η συνολική περιουσία των 3 πλουσιότερων ανθρώπων ξεπερνά το άθροισμα των Ακαθάριστων Εθνικών Προϊόντων των 48 λιγότερο αναπτυγμένων χωρών.

Είναι στοιχεία συντριπτικά κι αποκαλυπτικά κι αποτελούν την απάντηση σε όλους όσοι τάσσονται υπέρ της "ελεύθερης" αγοράς και της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης. Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν - σήμερα πιο επιτακτικά - την αναγκαιότητα του παγκόσμιου σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της ανθρώπινης κοινωνίας, για να λυθούν αυτές οι κραυγαλέες κοινωνικές αντιθέσεις, μέσα στον 21ο αιώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ