Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ρεσιτάλ υποκρισίας και πολιτικαντισμού

Ενα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και πολιτικαντισμού, επιζήμιου για τα λαϊκά συμφέροντα, έδωσε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος,μιλώντας σε χτεσινή πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του ΦΛΑΣ, σχετικά με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και τη σημασία τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επαναλαμβάνοντας την αλλοπρόσαλλη και αντιφατική πολιτική του κόμματός του, της συνεργασίας σε ευρεία βάση με την κυβερνητική παράταξη σε όλη την Ελλάδα και της δήθεν άσκησης κριτικής στην κυβερνητική πολιτική, επιχείρησε να ξεχωρίσει την τακτική στις δημοτικές εκλογές από την "κριτική" αυτή. Τόνισε, λοιπόν, ότι "άλλο η Νομαρχιακή και Δημοτική Αυτοδιοίκηση που σαφώς κρίνει και πολιτικά θέματα και άλλο η προγραμματική αντιπολίτευση την οποία ασκεί ο ΣΥΝ". Και η... σοβαρή αυτή ανάλυση προχωράει: "Στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο, ο ΣΥΝ ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση με υπεύθυνο τρόπο από τότε που υπάρχει. Ποτέ δε γίνεται, και από κανέναν, σύγχυση μεταξύ της κεντρικής πολιτικής γραμμής, της κυβερνητικής πολιτικής, της προγραμματικής αντιπολίτευσης και των προβλημάτων, αυτοδιοικητικών και πολιτικών, που κρίνονται στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Είναι λυμένα αυτά τα θέματα".

Και η συλλογιστική της σύγχυσης και της προσπάθειας να μαζευτούν τα αμάζευτα προχωράει διά στόματος του προέδρου του ΣΥΝ: "Οι δημοτικές εκλογές έχουν τα δικά τους θέματα, η κυβερνητική πολιτική θέτει τα δικά της θέματα, ο δημόσιος βίος της χώρας διαμορφώνεται από αυτά".

Το άκρον άωτο, όμως, της υποκρισίας του ουσιαστικού συνοδοιπόρου της κυβερνητικής συντηρητικής αντιλαϊκής πολιτικής, του ΣΥΝ, κρύβεται στις εξής φράσεις: "Ο ΣΥΝ, λοιπόν, στη βάση της εφαρμοσμένης πολιτικής, όπως αυτή εκφράζεται από την κυβερνητική πολιτική, κρίνει ότι αυτή η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι ωφέλιμη, είναι επιζήμια, είναι μια κεντροδεξιά πολιτική, είναι μια πολιτική που συνεχίζει και ολοκληρώνει την πολιτική της ΝΔ". Και, φυσικά, μ' αυτήν την κεντροδεξιά πολιτική ο ΣΥΝ μπορεί και τα βρίσκει στον πρώτο δήμο της χώρας και αλλού και, μάλιστα, με κεντρική πολιτική συμφωνία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπερασπίζεται την «προγραμματική αντιπολίτευση» (2009-10-24 00:00:00.0)
O αγώνας συνεχίζεται (2002-12-22 00:00:00.0)
"Ηξεις - αφήξεις" για "κεντροαριστερή" ΣΥΝεργασία (1998-06-02 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Κινήσεων (1998-05-02 00:00:00.0)
Τοπικά ...ΣΥΝεταίρων (1998-04-28 00:00:00.0)
Στον αστερισμό της Προγραμματικής ΣΥΝ - πολίτευσης (1998-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ