Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύσκεψη δημοσιογραφικών ενώσεων για το αγγελιόσημο

Αντίθετοι στην υπονόμευση του βασικού πόρου των ασφαλιστικών ταμείων από την κυβέρνηση, είναι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

Την απάλειψη των διατάξεων του νομοσχεδίου για την ψηφιακή τηλεόραση, που υπονομεύουν το αγγελιόσημο, ζητά με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Τύπου (ΠΟΕΣΥ) και οργανώνει, για τη Δευτέρα, πανελλαδική σύσκεψη όλων των ενδιαφερομένων φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού οι εξελίξεις αυτές. Το θετικό αυτό βήμα έγινε δυνατό, μετά την προχτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΟΕΣΥ και την κριτική, που άσκησε ο εκπρόσωπος της "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας" και άλλα μέλη του ΔΣ στις ταλαντεύσεις και στην αδράνεια που έχει επιδείξει η πλειοψηφία μέχρι σήμερα στο θέμα αυτό.

Στο μεταξύ, οι διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζόμενων στο χώρο του Τύπου, έχουν εκφράσει ήδη την αντίθεσή τους στις σχετικές διατάξεις κι έχουν προβεί σε διαβήματα, προς τον υπουργό Τύπου, ζητώντας την απάλειψη των σημείων αυτών από το νομοσχέδιο, ενώ και η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ έχει ανάλογη θέση.

Θυμίζουμε, πως στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ψηφιακή τηλεόραση, που τον καιρό αυτό συζητείται στη Βουλή, υπάρχουν δύο άρθρα, που αφορούν το αγγελιόσημο, τον βασικό πόρο των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Το ένα, είναι το άρθρο 15, παράγραφος 9, το οποίο εξαιρεί από την υποχρέωση καταβολής του αγγελιόσημου τις διαφημίσεις και τα συναφή προγράμματα της ψηφιακής τηλεόρασης, που δε μεταδίδονται στα ελληνικά (σε γλώσσα πρωτοτύπου, με μεταγλώττιση ή υποτιτλισμό) και από κάτοχο άδειας ή διαχειριστή προγράμματος αλλοδαπής εθνικότητας. Το δεύτερο, είναι το άρθρο 18, παράγραφος 1, το οποίο απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής αγγελιόσημου τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της επαρχίας (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης), όταν ο διαφημιζόμενος εδρεύει εντός των γεωγραφικών ορίων της περιοχής, που λειτουργούν νόμιμα οι σταθμοί αυτοί.

Το ΔΣ του ΤΣΠΕΑΘ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Γεώργιος Κατσανεβάκης (αναπληρωματικός Γ. Δημητρακόπουλος).

Αντιπρόεδρος: Γιώργος Τσαπόγας (αναπλ. Ι. Αγγούρης).

Κυβερνητική Επίτροπος: Αγγ. Μαραβέλλη (αναπλ. κ. Κοτσανάδας), υπάλληλοι Α Βαθμού του υπουργείου Εργασίας.

Τακτικά μέλη: Αρ. Κιπεντζόγλου (αναπλ. Γ. Οικονομόπουλος), εκπρόσωπος των ασφαλισμένων. Μ. Πικραμένου (αναπλ. Ι. Μαθιουδάκη), υπάλληλος του υπουργείου Εργασίας, Γ. Αϊδίνης (αναπλ. Σ. Αβαρκιώτης), εκπρόσωπος των εργοδοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ