Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Ανησυχία για τους προσκυνητές στον Απ. Ανδρέα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Εντονη ανησυχία εκφράζουν οι αρχές ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, για το ενδεχόμενο να υπάρξουν επεισόδια, κατά τη διάρκεια της μετάβασης την Κυριακή 1.100 προσκυνητών στο κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Η ανησυχία πηγάζει από το γεγονός ότι το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα έχει ανακοινώσει ότι άτομα θα επιχειρήσουν την Κυριακή να περάσουν στα Κατεχόμενα, αν και δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προσκυνητών.

Μιλώντας προχτές βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ "Προεκτάσεις", ο αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης απηύθυνε έκκληση σε όλους εκείνους, για τους οποίους δεν έχει γίνει διευθέτηση μέσω των κυβερνητικών υπηρεσιών, να μην επιχειρήσουν να μεταβούν στα Κατεχόμενα, προς αποφυγή γεγονότων τα οποία πιθανόν να ζημιώσουν τον τόπο. Υπάρχει, ανέφερε, επίσημη πολιτική της κυβέρνησης, την οποία όλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν και κανείς δεν μπορεί να κάνει ό,τι αποφασίσει.

Εξάλλου, ο επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Τάκης Χριστόπουλος, μιλώντας στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή, προειδοποίησε ότι τυχόν υλοποίηση της πρόθεσης μελών του Παγκυπρίου Αντικατοχικού Κινήματος να μεταβούν στον Απόστολο Ανδρέα χωρίς να βρίσκονται στη λίστα μπορεί να οδηγήσει σε ακύρωση του προγραμματισμένου προσκυνήματος.

Αναφέρθηκε ακόμη σε διαβεβαίωση του Προέδρου Κληρίδη προς τον ίδιο ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για άμεση ή έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους από το προσκύνημα στον Απόστολο Ανδρέα. Στο παρελθόν, υπενθύμισε ο κ. Χριστόπουλος, προγραμματισμένες επισκέψεις ακυρώθηκαν, λόγω της αξίωσης του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για την εξασφάλιση λεγόμενης "άδειας εισόδου" στο ψευδοκράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ