Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
O αγώνας συνεχίζεται

Ο Συνασπισμός επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά ότι αντικειμενικά και υποκειμενικά ενισχύει το δικομματισμό. Αυτό το είδαμε στις πρόσφατες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, όπου συνεργάστηκε στη μισή Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ και υπερηφανεύεται κι όλας ότι αυξήθηκαν τα ποσοστά του. Ομως, στην πλειοψηφία των δήμων και νομαρχιών, οι συνδυασμοί που υποστηρίχτηκαν από τον ΣΥΝ, είχαν μειωμένα αποτελέσματα.

Αυτό, βεβαίως, που ενοχλεί τον ΣΥΝ και τους άλλους αντιπάλους του ΚΚΕ, είναι οι συνεργασίες που έκανε το Κόμμα με άλλες αγωνιστικές προοδευτικές δυνάμεις. Δεν τους αρέσει, βέβαια, που το ΚΚΕ πάλευε και παλεύει πάντα για απεγκλωβισμό από το δικομματισμό και μπαίνει μπροστάρης στους αγώνες του ελληνικού λαού για ανατροπή του καταπιεστικού εκμεταλλευτικού συστήματος.

Κατηγορούν το ΚΚΕ για «τακτικές απομονωτισμού» και αυτό γιατί δεν ξεπουλήθηκε, για να πάρει θέσεις και αξιώματα, πουλώντας τις αξίες και τα ιδανικά του, γι' αυτά που θυσιάστηκαν χιλιάδες αγωνιστές, μέλη και οπαδοί του. Ακόμη κατηγορούν το ΚΚΕ, γιατί δεν υιοθετεί την πολιτική του «μικρότερου κακού», μια επιζήμια πολιτική του «μικρότερου κακού», μια αδιέξοδη και επιζήμια πολιτική.

Ετσι, με διάφορες μεθόδους, όπως απόκρυψη ή ακόμη και διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, ρουσφέτια, εκβιασμούς, υπόγειες συμφωνίες κλπ., προσπάθησαν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΚΚΕ να μειώνουν τη συνεχώς αυξανόμενη πολιτική επιρροή που έχει στον ελληνικό λαό. Το ΚΚΕ, όμως, κατάφερε να αντεπεξέλθει και αυτή τη φορά. Η εκλογή των 61 δημάρχων και τα αυξημένα αποτελέσματα των συνδυασμών που στήριξε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με άλλες φιλολαϊκές δυνάμεις, δε θα εφησυχάσουν τους κομμουνιστές, αλλά θα τους ενδυναμώσουν και θα τους ενθαρρύνουν για τους επόμενους αγώνες που θ' ακολουθήσουν. Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

μαθητής Γ' Λυκείου

Λευκωσία Κύπρος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ