Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Να κάνουμε μια πουτίγκα πορτοκαλιού; Ναι; Τότε ας ρίξουμε μια ματιά στα υλικά που θα χρειαστούμε:

Δυο και κάτι της κούπας αλεύρι που να φουσκώνει από μόνο του. 1/2 κουταλάκι σόδα, ένα κουταλάκι κανέλα, 1/4 κουταλάκι γαρίφαλο, 1/4 μοσχοκάρυδο, τρεις κούπες κομματάκια πορτοκάλι γκλασέ, 1/2 της κούπας ξερά δαμάσκηνα σε κομματάκια, 1/2 της κούπας σταφίδες, μια κούπα χυμό πορτοκάλι, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 1/2 της κούπας ζάχαρη, 1/2 της κούπας μαύρη ζάχαρη, 2/3 της κούπας βούτυρο, τρία αυγά και 1/3 της κούπας ρούμι.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα και τα μυρωδικά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατέψτε τα φρουί γλασέ, τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες, το χυμό πορτοκαλιού, την άσπρη και τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο. Βράστε τα, ώσπου να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη, οκτώ λεπτά. Κατεβάστε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το ρούμι και ρίξτε τα μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Αδειάστε το μείγμα του λιωμένου βουτύρου. Ανακατέψτε τα όλα μαζί ελαφρά, με ένα ξύλινο κουτάλι, ώσπου να βραχεί καλά το αλεύρι. Αδειάστε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για πουτίγκα, με καπάκι. Κλείστε και κουμπώστε τη φόρμα και βάλτε τη μέσα στο νερό, έτσι ώστε να φτάνει ως τη μέση. Καλύψτε την κατσαρόλα και σιγοβράστε την πουτίγκα για τέσσερις ώρες. (Το νερό δεν πρέπει να κοχλάζει, αλλά ούτε και να σταματήσει το βράσιμο). Επειτα αφήστε την πουτίγκα να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα. Ανοίξτε το κούμπωμα κι αναποδογυρίστε την πουτίγκα σε πιατέλα. Γαρνίρετε με καραμελωμένες λωρίδες πορτοκάλι και περιχύστε με σάλτσα που θα ετοιμάσετε από μαρμελάδα πορτοκάλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ