Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Εκατό νεκροί από τον τυφώνα "Βίκι"

ΜΑΝΙΛΑ.- Πλησιάζουν τους εκατό οι νεκροί από τη μανία του τυφώνα "Βίκι", που έπληξε τις Φιλιππίνες το Σαββατοκύριακο. Οι περισσότεροι χάθηκαν στο ναυάγιο ενός φέρι, του "Πριγκίπισσα της Ανατολής" (Princess of the Orient), αλλά οι 27 έχασαν τις ζωές τους σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της νησιωτικής χώρας που πλημμύρισαν από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Ορλάντο Μερκάδο, ανέφερε ότι 770.000 κάτοικοι από 104 πόλεις και κοινότητες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή της Λουζόν εξαιτίας των πλημμυρών.

Σωστικά συνεργεία συνέχιζαν χτες τις έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του ναυαγίου που έγινε την Παρασκευή 100 χιλιόμετρα νότια της Μανίλα, καθώς αξιωματούχοι εκφράζουν την ελπίδα ότι ορισμένοι από τους αγνοούμενους μπορεί να είναι ζωντανοί και να μην έχουν τρόπο να ενημερώσουν τις αρχές.

Επίσημα, ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο είναι 58 και εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 67 ανθρώπων. Τα περισσότερα πτώματα ανασύρθηκαν ανοιχτά των ακτών της επαρχίας Καβίτε, νότια της Μανίλα. Από το ναυάγιο διασώθηκαν 328 άνθρωποι.

Τα ειδικά συνεργεία δεν έχουν εντοπίσει ακόμη το πλοίο που βυθίστηκε, 4 24ωρα από τη ναυτική τραγωδία κι η Ακτοφυλακή των Φιλιππίνων σκοπεύει να ζητήσει τη βοήθεια πλοίων του αμερικανικού Ναυτικού.

Για τα αίτια του δυστυχήματος διεξάγονται έρευνες. Η Επιτροπή Μεταφορών της Γερουσίας ερευνά το ενδεχόμενο παραβίασης των κανόνων ναυσιπλοϊας, καθώς επιτράπηκε ο απόπλους του πλοίου, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Επιπλέον θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στην άδεια της ναυτιλιακής εταιρίας, στην οποία ανήκε το πλοίο, το τρίτο που εμπλέκεται σε ναυτική τραγωδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ