Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Ραγδαία αύξηση της ανεργίας

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Δύο εκατομμύρια ακόμα Ινδονήσιοι αναμένεται να προστεθούν στην ατέλειωτη λίστα των ανέργων, που αγγίζει το εξωφρενικό ποσό των 20 εκατομμυρίων του ενεργού εργασιακά πληθυσμού που είναι 92 εκατομμύρια. Αυτή η αύξηση θα συντελεστεί στους τρεις μήνες που απομένουν μέχρι το πέρας αυτού του έτους, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι χτες.

Η ανεργία ανήλθε τους τελευταίους μήνες σε 22% από 20%, ενώ οι προοπτικές που υπάρχουν είναι εξαιρετικά αμφίβολες, εξαιτίας της κρίσης και της ολοένα εξασθένησης του εθνικού νομίσματος της ρουπίας έναντι του δολαρίου, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Φαχμί Ιντρίς,κατά τη διάρκεια συνέντευξής του χτες, όπου παρουσίασε τη συνολική εικόνα του εργασιακού τομέα στη χώρα. Τα ποσοστά αυτά που έδωσε ο Ιντρίς χτες επιβεβαιώνονται και από τα πρόσφατα στοιχεία για την οικονομική πορεία της χώρας που υπάρχουν σε πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ΔΟΕ).

Η νησιωτική αυτή χώρα έχει περιέλθει σε οικονομική κρίση και ύφεση τους τελευταίους 15 μήνες, με αποτέλεσμα η χώρα να βρίσκεται στα όρια του χάους, αφού οι τομείς που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη απώλεια και παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ανεργία είναι ο τομέας των υπηρεσιών, της βιομηχανίας και των κατασκευών. Ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΕ, δύο στους τρεις εκ των 140 εκατομμυρίων Ινδονησίων αναμένεται να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας την επόμενη χρονιά, το 1999.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ