Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Ενα συνέδριο περιστοιχισμένο από διεθνή αλληλεγγύη

Ανακοίνωση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΚ Κολομβίας ενόψει του 17ου Συνεδρίου του κόμματος

Από τις 8 μέχρι τις 11 Οκτώβρη πραγματοποιείται το 17ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κολομβίας (ΚΚΚ), γεγονός μεγάλης σημασίας για τους Κολομβιανούς επαναστάτες και δημοκράτες. Είναι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός και με προσδοκίες σε διεθνές επίπεδο.

Το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται εν μέσω της όξυνσης της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, όπου η ένοπλη σύγκρουση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η κρατική τρομοκρατία και η παραστρατιωτική βία αυξάνονται τρομακτικά. Τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα της νέας κυβέρνησης του Ανδρές Παστράνα προμηνύουν μεγαλύτερη αβεβαιότητα και εξαθλίωση στη ζωή των Κολομβιανών και μεγαλύτερη παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Ακόμα, το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται όταν χιλιάδες φωνές υψώνονται υπέρ της ειρήνης, ενώ προβλέπεται η έναρξη των συνομιλιών μεταξύ του αντάρτικου κινήματος και της εθνικής κυβέρνησης. Το συνδικαλιστικό κίνημα σε ένα ενωτικό κάλεσμα οργανώνει μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της πείνας. Οι ξεριζωμένοι λόγω της βίας πραγματοποιούν πορείες και προετοιμάζουν ένα μεγάλο εθνικό συνέδριο. Οι συγγενείς των κρατουμένων στρατιωτικών του αντάρτικου βγαίνουν στους δρόμους απαιτώντας την έναρξη του διαλόγου και με συνθήματα ενάντια στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.Το συνέδριό μας θα προτείνει μία δημοκρατική, λαϊκή έξοδο από την εθνική κρίση, που θα σημαίνει την κατάκτηση της πραγματικής δημοκρατίας, το δικαίωμα στη ζωή και στις πολιτικές ελευθερίες και ένα εναλλακτικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας. Αυτή η δημοκρατική έξοδος περιλαμβάνει μία πολιτική λύση για την ένοπλη σύγκρουση μέσω διαπραγματεύσεων, στη βάση των προτάσεων του αντάρτικου κινήματος και του κοινωνικού, ακαδημαϊκού και συνδικαλιστικού κινήματος.

Το 17ο Συνέδριο του ΚΚΚ πραγματοποιείται στο νέο πνεύμα ενότητας και σημαντικής ανάπτυξης των αγώνων του κολομβιανού λαού.

Η σημαντική μας παρουσία στην Ενωτική Συνομοσπονδία των Εργαζομένων, στο σύλλογο των καθηγητών, στο αγωνιστικό συνδικάτο των εργαζομένων στον πετρελαϊκό τομέα, στον τομέα των δημοσίων υπαλλήλων, στο φοιτητικό και γυναικείο κίνημα, στους αγώνες των αγροτών και των ξεριζωμένων, στους αγώνες για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει προσανατολιστεί στην αύξηση της ενότητας και της αγωνιστικής ικανότητας του λαού.

Το 17ο Συνέδριο θα είναι ένα βήμα στην ενίσχυση του μαζικού κινήματος, στην εμφάνιση νέων εναλλακτικών λύσεων πολιτικής και κοινωνικής ενότητας της αντιπολίτευσης, σε δρόμους ενότητας των επαναστατών και της ριζοσπαστικά μετασχηματιστικής τους δράσης.

Η ενωτική δράση των διαφόρων μορφών αγώνα του λαού μας θα ανοίξει τους δρόμους μιας νέας Κολομβίας.

Κάνουμε έκκληση για περαιτέρω ενίσχυση της αλληλεγγύης και στήριξης των αγώνων του κολομβιανού λαού και ευχόμαστε στο 17ο Συνέδριό μας, αν και χωρίς τη "φυσική της παρουσία", να γίνει αισθητή η ζεστασιά και τρυφερότητα της διεθνούς αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ