Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Η Αθήνα προσφέρει Διοικητική Μέριμνα

Η Ελλάδα θα θέσει στη διάθεση του ΝΑΤΟ, όπως άλλωστε έχει συμβατική υποχρέωση, την όποια υποδομή κριθεί απαραίτητη για να υποστηριχτεί το χτύπημα κατά της Σερβίας.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική επίθεση συζητήθηκε χτες σε μακρά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας. Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκε και το θέμα των εξοπλισμών της χώρας, καθώς σήμερα θα συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ.

Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος, σε δηλώσεις του, διατύπωσε τις επιφυλάξεις της Αθήνας για το ενδεχόμενο επίθεσης κατά της Σερβίας, λέγοντας ότι "όποιος επιμένει για έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων, θα πρέπει να γνωρίζει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα και να γνωρίζει τι περιμένει από μια τέτοια εξέλιξη".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει αεροπορικές ή ναυτικές δυνάμεις για να λάβουν μέρος σε επιχείρηση κατά της Σερβίας, είναι όμως σε θέση να προσφέρει την απαραίτητη διοικητική μέριμνα για το εγχείρημα.

Για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, δηλώσεις έκανε χτες και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος υποστήριξε ότι στο Κόσσοβο αναζητείται πολιτική λύση τύπου Βοσνίας.

"Δεν αποτελεί λύση, η στρατιωτική επέμβαση και ούτε και κανένα αποτέλεσμα θα φέρει", δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο. Συμπλήρωσε πως "αίσθησή του είναι ότι στο Κόσσοβο βρισκόμαστε κοντά προς μια πολιτική λύση, ανάλογη με αυτή που δόθηκε στη Βοσνία". Επικρότησε την κυβέρνηση που "αντιδρά εναντίον κάθε ιδέας επέμβασης" και εκτίμησε ότι μια πολιτική λύση είναι απόλυτα δυνατή αυτή την ώρα και "πρέπει όλοι να βοηθήσουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ